Sala de premsa

Tornar

Notícies

19-05-2020

Desenvolupem una aplicació mòbil per al seguiment de pacients quirúrgics

Està disponible per a entorns Android i IOS.

El Consorci Sanitari Integral (CSI) ha desenvolupat una aplicació mòbil disponible en versions d’Android i IOS, CSI Cirurgia, que permet als acompanyants de pacients quirúrgics rebre notificacions de tot el procés de cirurgia als tres hospitals d’aguts: Hospital de Sant Joan Despí, Hospital General de l’Hospitalet i Hospital Dos de Maig, i que està en català i castellà.

Aquesta mesura cobra especial rellevància en aquest moment, degut a la crisi de la covid-19, ja que l’acompanyament de pacients quirúrgics ha quedat molt restringit als hospitals del CSI. Així, mentre a l’Hospital Dos de Maig (HDM), que reprenia l’activitat a poc a poc la setmana passada des de la nova Unitat d’Atenció Quirúrgica, es deixa entrar amb un acompanyant; l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (HSJDMB)o l’Hospital General de l’Hospitalet (HGH), no permeten acompanyants dins del recinte hospitalari. És per aquest motiu, que el fet que els acompanyants o familiars de la persona intervinguda rebin informació actualitzada i instantània sobre la cirurgia cobra especial interès.

L’aplicació mòbil CSI Cirurgia, disponible a les botigues de Google Play Store (Android) i Apple Store (IOS), està desenvolupada per a telèfons, tauletes i dispositius mòbils. Genera notificacions cada vegada que el pacient passa pels diferents processos: preparació, sala quirúrgica, reanimació i sortida del bloc quirúrgic, o bé a planta o bé cap a casa, si és cirurgia ambulatòria. En el futur, s’aniran afegint noves funcionalitats per millorar la informació.

L’aplicació ha estat desenvolupada per l’equip de Sistemes d’Informació i Innovació de la mà dels Serveis Quirúrgics dels diferents centres i obre pas a altres aplicacions que es puguin desenvolupar per tal de millorar la comunicació amb els pacients, cuidadors, familiars i acompanyants.

Durant l’any 2019, l’HSJDMB i l’HGH van fer 27.458 intervencions quirúrgiques (6.417 amb hospitalització; 11.099 de cirurgia major ambulatòria i 9.942 en cirurgia menor ambulatòria); mentre que HDM en va fer 7.423 (926 amb ingrés, 4.845 amb cirurgia major ambulatòria i 1.642 amb cirurgia menor ambulatòria).

Comparteix aquesta notícia: