El Servei d’Otorrinolaringologia i Cirurgia Cervicofacial (ORLCCF) es dedica al diagnòstic i tractament mèdic i quirúrgic de les patologies relacionades amb l’àrea de l’Otorrinolaringologia i de cap i coll.
Dóna suport tant a l’atenció primària (amb visites als ambulatoris dels centres d’atenció especialitzada de Ronda la Torrassa, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat) com a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital General de l’Hospitalet.
Treballa a consultes externes d’ambulatori i hospitalàries, interconsultes d’urgències i de pacients ingressats als hospitals. També ofereix atenció quirúrgica a tots dos hospitals, tant de cirurgia major ambulatòria com de cirurgia programada ingressada i cirurgia menor ambulatòria.
Des de l´arribada de la pandèmia per COVID-19 ens vam adaptar a fer les nostres consultes més segures pels pacients i pels professionals, així com més còmodes pels nostres pacients, mitjançant la introducció de la Telemedicina.
Es tracta d’un servei dinàmic i obert a la innovació. Els seus metges s’han format a diversos tots els hospitals de Catalunya i d´altres parts d´Espanya que formen residents (Vall d’Hebron de Barcelona, Arnau de Vilanova de Lleida, Miguel Servet de Saragossa etc.), la qual cosa afavoreix tenir una visió més ampla de l´especialitat.
Atén la població de referència, prioritzant els pacients adults.
Otologia, patología de la voz i Disfàgia
Metgessa adjunta
Metge adjunt
Metge adjunt
Metgessa adjunta
Metge adjunt
Metge adjunt
Metge adjunt
Metgessa adjunta
Maneig diagnòstic i terapèutic de tot l’àmbit de l’Otorrinolaringologia i de la patologia cervicofacial, de l’adult, tant a nivell ambulatori (centres d’atenció especialitzada) com hospitalari.
Una novetat des de l’any 2020 (estimulada per l´aparició de la pandèmia COVID-19) va ser l’ús de la Telemedicina, quan és possible (donant informació que no precisa la presència del pacient telefònicament). També hem modificat els nostres protocols de visites, evitant si és possible la presència d´acompanyants durant la part exploratòria de la visita mèdica, però deixant-los passar quan s´ha de comunicar les conclusions de la nostra visita.
La dificultat respiratòria nasal afecta la població de totes les edats i pot ser aguda o crònica. Hi ha diverses causes, entre les quals, les més freqüents són:
Totes elles tenen tractament, ja sigui medicamentós o quirúrgic, que en la majoria de casos es satisfactòria.
La pèrdua d’audició va associada en ocasions a l’edat, ja que a partir dels 50 anys el nervi de l’audició comença a deteriorar-se. Però també pot donar-se en edats més joves. Si les pèrdues d’audició no són degudes al nervi cal considerar si existeix una possibilitat quirúrgica.
Inflamació/infecció de les cavitats óssees que envolten el nas (si maxil.lar, frontal, etomoidal i esfenoïdal), que si no es tracta adequadament pot tenir complicacions greus a nivell ocular o intracranial.
El seu tractament pot ser medicamentós o quirúrgic.
Les pèrdues d´equilibri són molt discapacitats. El control principal es troba a l´orella interna, i la seva disfunció es la causa de la major part dels vertígens (vertigen perifèric). Les causes de vertigen perifèric més freqüents són: vertigen posicional paroxístic benigne, neuronitis vestibular, migranya vestibular i otitis complicades. Les proves diagnòstiques per a l´estudi del vertigen van des de l´exploració clínica a la consulta (Romberg, Barany, Unterberger, maniobra de Dix-Hallpike…) o proves més especialitzades com el VHIT (test d’impuls cefàlic) o la videonistagmografia.
Estudi diagnòstic dels problemes de deglució que poden aparèixer per problemes neurològics, l’envelliment, una patologia de cap i coll o una patologia digestiva. S’utilitzen dues proves objectives per a l’estudi:
Estudi amb un equip multidisciplinari dels pacients amb disfàgia: otorrinolaringòleg, nutricionista, metge rehabilitador, geriatra, metge internista, neuròleg, digestòleg, infermeria.
Les glàndules salivals poden inflamar-se, infectar-se (parotiditis, submaxil.litis etc) o donar lloc a tumors, ja siguin benignes o malignes. El diagnòstic i tractament de les seves patologies el fa l´ORL.