Unitat d'Atenció al Ciutadà

Donacions

Sang

La donació de sang és un acte altruista i senzill que dóna resposta a una necessitat constant de la nostra societat i que no es pot substituir de cap altra manera. No comporta cap risc pel donant.
Per informació sobre els punts fixes i mòbils més propers a la vostra ubicació on donar sang, podeu consultar a:

Vine a donar sang

Òrgans

La donació d’òrgans és un acte altruista pel qual una persona manifesta la voluntat que, a partir del moment de la seva mort, qualsevol part del seu cos que sigui apta per al trasplantament pugui ser utilitzada per ajudar altres persones. Això també ho pot decidir la seva família un cop produït el decés.

Per informació més detallada podeu consultar a:
Organització Catalana de Transplantaments
Tel. 93 339 83 03
ocatt(ELIMINAR)@catsalut.cat

Cos

La donació del cos a la ciència és un acte voluntari i altruista mitjançant pel qual la persona fa cessió del seu cos després de mort amb la finalitat de la docència i la investigació en l’àmbit de l’Anatomia Humana i la Medicina.
Les persones que volen fer donació del seu cos han de comunicar-se amb la Secretaria de la Unitat d’Anatomia i Embriologia Humana del Departament de Ciències Morfològiques on se’ls comunicarà dels tràmits a seguir.

Tel:  93 581 18 73 / 93 581 18 74

Per informació més detallada podeu consultar a:
Secretaria o a l’Àrea Tècnica de la Sala de Dissecció de la Unitat d’Anatomia i Embriologia Humana del Departament de Ciències Morfològiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.
sala.disseccio(ELIMINAR)@uab.cat

Cordó umbilical

La donació de cordó umbilical serveix per salvar vides tant de nens com d’adults amb malalties canceroses. En lloc de llençar el cordó un cop produït el naixement, es pot aprofitar la seva sang per aquest fi.

És una donació totalment voluntària i altruista, amb caràcter públic (la donació que es faci pot servir a qualsevol persona, mai per ús privat).

Per informació més detallada podeu consultar a:
A l'ASSIR corresponent de la vostra zona
o al doctor Fede Heredia fede.herediaprim(ELIMINAR)@csi.cat

Material ortopèdic i medicacions

Si vostè disposa de material ortopèdic en desús i medicació i en vol fer donació, pot adreçar-se a la Unitat d’Atenció al Ciutadà de qualsevol dels centres del CSI més propers.