Sala de premsa

Tornar

Notícies

21-09-2020

El Consorci Sanitari Integral se suma a la campanya #apoyamoslosODS promoguda per la Red Española del Pacto Mundial

L'objectiu de la campanya és actuar com a altaveu per aconseguir un efecte multiplicador i que es conegui i treballi l'Agenda 2030

Amb motiu de l'5è aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el Consorci Sanitari Integral s'uneix a la campanya #apoyamoslosODS per treballar la difusió d'aquests objectius de les Nacions Unides, en col·laboració amb Red Española del Pacto Mundial, iniciativa a la qual pertany. L'objectiu és actuar, des del seu propi compromís amb els ODS, com altaveu i aconseguir un efecte multiplicador perquè es coneguin i treballin.

En 2010, el Consorci Sanitari Integral es va adherir a United Nations Global Compact, la iniciativa mundial en sostenibilitat. Des de l'aprovació de l'Agenda 2030 al 2015, a més de la seva aposta per impulsar els Deu Principis, ha treballat en alinear la seva gestió corporativa amb els ODS, on troba noves oportunitats de negoci, millora la relació amb els seus grups d'interès i promou la innovació.

En aquest sentit, el Consorci Sanitari Integral ha establert una sèrie de compromisos i bones pràctiques alineades amb la seva estratègia. El Consorci participa en el grup promotor de la responsabilitat social del Consorci de Salut i Social de Catalunya, al qual està associat. Aquest grup també impulsa els objectius ODS Agenda 2030 a les institucions participants.

Amb aquest tipus d'accions, la Red Española del Pacto Mundial i les seves organitzacions membres, busquen contribuir a l'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, tasca que, en aquests moments de crisi i incertesa, es configura com la fórmula per crear el futur sostenible que el món necessita.

Ja fa cinc anys que l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per unanimitat dels 193 estats participants, entre ells Espanya. "No deixar ningú enrere" és l'eix de l'acord. Els ODS proposen acabar amb la pobresa i la fam, reduir les desigualtats i abordar reptes urgents com el canvi climàtic.

Per assolir tan ambiciosa Agenda es va acordar la necessària participació de tots: dels governs, les empreses, la societat civil i els ciutadans de tot el món. La seva força prové del caràcter universal de l'acord i de l'ambició dels seus 169 metes. Aconseguir-les requereix un esforç sense precedents, per part de tots els sectors de la societat; i les empreses tenen un paper molt important per exercir en aquest propòsit. Aconseguir els ODS exigeix combinar l'empenta de el sector públic, de les empreses, dels inversors i de la societat civil.

A deu anys de complir amb  l'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el Secretari General de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha fet una crida a tots els sectors de la societat perquè es mobilitzin en aquesta "Dècada d'acció".

La "Dècada d'acció" exigeix accelerar les solucions sostenibles adreçades als principals desafiaments de el món; des de la pobresa i la igualtat de gènere, fins al canvi climàtic, la desigualtat i el tancament de la bretxa financera. Les empreses tenen un paper molt important per exercir en aquest propòsit.

Comparteix aquesta notícia: