Sala de premsa

Tornar

Notícies

20-10-2020

L’Hospital Moisès Broggi estrena consulta de consell genètic per a pacients oncològics de la mà de l’Institut Català d’Oncologia

Aquest nou servei, que va entrar en funcionament a finals de setembre, permetrà oferir assessorament genètic a pacients i familiars que es visitin a l’Hospital Moisès Broggi sense necessitat de desplaçar-se al centre de l’ICO situat a l’Hospitalet.

Es calcula que  al voltant del 15% de pacients que visiten la Unitat de Consell Genètic de l’ICO l’Hospitalet procedeixen de l’àrea d’influència de l’Hospital Moisès Broggi, que aglutina una població de 429.000 habitants.

Sandra Saborit, gestora del Servei de l’Hospital de Dia a l’Hospital Moisès Broggi ha comentat que la obertura d’aquesta nova consulta permetrà donar un salt endavant molt important en el compromís del centre d’apropar l’assistència sanitària al pacient.

“A partir d’ara, qualsevol pacient d’oncologia o familiar tractat en el nostre centre i que necessiti atenció genètica ho podrà fer sense la necessitat de desplaçar-se. D’aquesta manera, el centre oferirà a partir d’ara a tots aquells pacients i familiars que ho necessitin serveis d’estudis, d’analítiques i d’assistència telemàtica i continuada”, ha agregat. 

A part d’evitar desplaçaments i poder oferir una consulta de proximitat, el centre destaca també que la nova consulta permetrà millorar la comunicació amb la resta de professionals que conformen l’equip del centre de Sant Joan Despí i que intervenen en tot el procés.

Mònica Salinas, assessora genètica de l’ICO l’Hospitalet destaca que la nova consulta d'assessorament genètic ajudarà a tots els i les professionals de l’Hospital Moisès Broggi a integrar l´assessorament genètic dins el procés oncològic. “Actualment els estudis genètics no  es realitzen  únicament  en famílies amb  sospitosa de càncer hereditari, sinó que també  son necessaris per planificar els tractament oncològics. Tenir a prop la consulta d'assessorament genètic minimitzarà el temps d´espera d´aquest resultats i es podran ajustar els tractament més adequats als nostres pacients” afegeix.  

La nova consulta està ubicada a les Consultes Externes de l’Hospital de Dia amb horari de consulta els dilluns donant serveis d’atenció presencial i telemàtica i amb un equip format per facultatius oncològics, una infermera oncològica i una infermera assessora genètica.

Comparteix aquesta notícia: