Sala de premsa

Tornar

Notícies

10-11-2020

El Consorci Sanitari Integral posa en marxa un nou servei de telerehabilitació

En total, més de 80 pacients - 37 d’aparell locomotor, 13 de sol pèlvic i 30 de logopèdia-  han estat tractats a través d’aquest sistema a l’Hospital Moisès Broggi, l’Hospital General de l’Hospitalet , l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet i l'Hospital Dos de Maig. 

El nou servei de telerehabilitació permet atendre telemàticament, després d’una primera valoració presencial per part del metge rehabilitador, a tots aquells pacients que ho sol·licitin i que disposin dels mitjans adequats. Està indicat en tractaments basats fonamentalment en exercicis físics que no requereixin teràpies tècniques o intervenció presencial per part del fisioterapeuta.

Les teràpies en remot es divideixen en quatre sessions presencials on el pacient aprèn els exercicis a realitzar. Posteriorment, el centre facilita un codi QR amb accés al canal de youtube del Consorci Sanitari Integral que conté els diferents exercissis inclosos en la teràpia.

Per tal d’assegurar un correcte seguiment del tractament, un fisioterapeuta contacta regularment de forma telemàtica amb el pacient. Un cop finalitzada la teràpia, un metge del servei de rehabilitació realitza una cita virtual per tal de determinar l’estat del pacient tractat, solucionar dubtes i proporcionar els consells necessaris en cada cas.

Jesús Tinoco, responsable del Servei de Rehabilitació del Consorci Sanitari Integral comenta que “l’objectiu del nou servei de telerehabilitació és evitar desplaçaments innecessaris al centre garantint una assistència eficient i de qualitat.

“La posada en marxa del nou servei neix com a resposta a la Còvid-19, que inevitablement ha revolucionat els canals de comunicació entre metge-pacient, apropant l’assistència d’una forma més immediata i personalitzada i prioritzant les visites al centre només en cas de necessitat.”

El passat 30 d’octubre es va presentar oficialment entre els professionals assistencials en el marc de les XXX Jornades de la societat catalana de Medicina física i Rehabilitació que enguany es van centrar en Telerehabilitació i xarxes socials; acreditades per l’European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) amb una puntuació màxima de 5 crèdits.

Des de la seva entrada en funcionament a l’estiu, ja hi ha disponibles més de 204 vídeos al canal de youtube del Consorci Sanitari Integral amb un total de 21.925 visualitzacions.

Comparteix aquesta notícia: