Sala de premsa

Tornar

Notícies

17-11-2020

Farmàcia Ambulatòria dispensarà medicaments a pacients no ingressats a través d'oficines de Farmàcia

L'objectiu és reduir les visites de determinats pacients als centres hospitalaris.

En el marc de l’estratègia de resposta a l’epidèmia del SARS-CoV-2, s’han establert una sèries de mesures extraordinàries d’accés de determinats col·lectius als medicaments hospitalaris, amb la finalitat de garantir la seguretat i la salut dels pacients tributaris de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA).

Des de fa unes setmanes, el Servei de Farmàcia del Complex Hospitalari Moisès Broggi (Hospital Moisès Broggi i Hospital General de l’Hospitalet) s’ha adherit a un programa per tal de fer arribar a determinats pacients, la seva medicació que periòdicament han de venir a buscar al nostre Hospital. Properament també ho farà el Servei de Farmàcia de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona.

Aquest projecte té com a objectiu principal, disminuir les visites d’un grup seleccionat de pacients ambulatoris a la Unitat de Farmàcia Ambulatòria-Pacients Externs del Complex Hospitalari, que dirigeix la farmacèutica Laura Losa López.

Aquest circuit extraordinari, que compta amb la col·laboració del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, està destinat a pacients amb tractament crònic estable, sense canvis en la prescripció ni en la posologia habituals que, a criteri clínic, ho requereixin per motius de risc, incloent-hi compromís immunitari, afectació pulmonar greu, fragilitat clínica, dependència o vulnerabilitat, així com pacients el domicili dels quals estigui a una distància de l’hospital que així ho justifiqui.

Des del punt de vista operatiu, una vegada el pacient ha estat seleccionat i compleix els criteris interns establerts, el circuit consisteix en què des de la Unitat de Farmàcia Ambulatòria-Pacients Externs de l’Hospital, es lliura la medicació a la Oficina de Farmàcia Comunitària que el propi pacient ha triat i que normalment està prop del seu domicili. El medicament  no es lliura mai directament al domicili del pacient. Una vegada rebut, l’ Oficina de Farmàcia Comunitària avisa al pacient per que acudeixi a recollir la seva medicació.

El sistema permet una traçabilitat total i en tot moment es vetlla per la protecció de les dades personal dels pacients. La dispensació no presencial és decisió i responsabilitat del Servei de Farmàcia, que ha d’assegurar en tot moment la qualitat del servei.

La primera pacient inclosa en aquest projecte ja ens ha comunicat que el primer lliurament ha estat un èxit, i s’ha mostrat molt agraïda per aquesta iniciativa.

Comparteix aquesta notícia: