Sala de premsa

Tornar

Notícies

24-05-2022

Es reactiva el programa de Rehabilitació cardíaca a l’Hospital de Sant Joan Despí

L'equip multidisciplinari està format per Liubov Adrover (metge Rehabilitació), Elena Marcos (fisioterapeuta), Javier Tinoco (psicòleg), Maria Lecha (dietista), Olga Guri (cardiòloga), Pilar Sánchez (cardiòloga) i Mercè Faraudo (infermera).

Després de quatre anys, l'Hospital de Sant Joan Despí ha tornat a engegar el seu programa de Rehabilitació cardíaca iniciat per aquells pacients que hagin patit un infart agut de miocardi en els darrers sis mesos.

 En un nou espai adaptat a les necessitats especifiques d'aquest programa, l'equip multidisciplinari atén al grup de vuit pacients que al llarg de sis setmanes completarà el programa, per oferir una atenció integral des de tots els àmbits. L'equip està format per un cardiòleg, dos metges rehabilitadors, una infermera, un fisioterapeuta, una dietista-nutricionista i un psicòleg.

En què consisteix el programa de Rehabilitació cardíaca?

Al llarg de sis setmanes, els pacients participen en 12 sessions d'exercici físic supervisat (2 per setmana), assisteixen a xerrades educatives grupals setmanalment per conèixer les nocions teòriques bàsiques sobre la malaltia cardíaca i els factors de risc; així com a una reunió grupal amb el psicòleg per expressar i resoldre dubtes tot assolint una major consciència de la malaltia.

La reactivació d'aquest programa suposa una millora important pels pacients , ja que els programes de rehabilitació cardíaca que incorporen l'exercici físic estructurat han de mostrar reduir els ingressos hospitalaris, millorar la qualitat de vida i reduir la mortalitat cardiovascular.

Comparteix aquesta notícia: