Sala de premsa

Tornar

Notícies

03-06-2022

Jornada sobre actualització i controvèrsies en l'embaràs per a professionals

Per debatre la pràctica diària i les actualitzacions en els diferents àmbits de la gestació.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital General de l'Hospitalet i Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva Delta han celebrat avui una jornada sota el títol: Actualització i controvèrsies en la gestació, adreçada a professionals sanitaris. Es tracta de la segona trobada d'aquestes característiques que duen a terme aquests dos serveis, amb la finalitat de posar en comú la pràctica diària i les actualitzacions en els diferents àmbits entorn de la gestació. Hi han assistit 45 persones.

Es tracta d'una jornada on han participat matrones, ginecòlegs, endocrinòlegs, hematòlegs, psiquiatres i psicòlegs, tant de l'àmbit de l'Atenció Primària (ASSIR) com d'Hospitalització. Aquests professionals hi juguen un paper fonamental en l'acompanyament de la gestant a la nostra àrea de referència poblacional. Per això, és fonamental el treball en equip.

La finalitat d'aquestes jornades ha estat posar èmfasis en les alteracions endocrinològiques, molt prevalents en la població de referència de l'ASSIR Delta i l'Hospital. També posar en comú l'experiència en la implementació del cribatge de la preeclàmpsia i els resultats fruit del l'ampliació en les indicacions del test no invasiu pel cribatge de cromosomopaties. D'altra banda, també donar resposta als dubtes sobre el cribatge del CMV i fer un repàs dels dos anys de la Covid i el seu impacte en la gestació en clau d'un futur ple d'aprenentatges fruit del passat. Un altre objectiu ha estat donar un espai per compartir l'experiència en lactància i, per concloure, s'ha creat un espai per qüestionar creences i donar pas a una reflexió sobre l'atenció a la salut de les persones trans.

La Jornada ha tingut lloc a l'auditori de l'Hospital General de l'Hospitalet.

Comparteix aquesta notícia: