Sala de premsa

Tornar

Notícies

09-01-2018

L’Hospital General de l’Hospitalet supera les 400 colecistectomies laparoscòpiques amb cirurgia major ambulatòria

No s’han registrat complicacions majors derivades de la cirurgia.

L’equip de Cirurgia General de l’Hospital General de l’Hospitalet ha superat la xifra de 400 colecistectomies laparoscòpiques sense ingrés hospitalari. Com a balanç, destaca el fet que els professionals no han registrat complicacions majors derivades de la cirurgia ambulatòria. Cap persona operada ha hagut de reingressar en les 24 hores posteriors a la intervenció. Això suposa una millora important en la qualitat assistencial que es presta als pacients.
La fita ha estat possible gràcies al treball multidisciplinari de tot l’equip assistencial i no assistencial relacionat amb l’àrea (especialistes, personal d’infermeria, professionals administratius, etc.).

La colecistectomia laparoscòpica (extracció de la vesícula biliar) per cirurgia major ambulatòria és un procediment poc generalitzat als hospitals, per la qual cosa, l’Hospital s’ha convertit en un referent quant al nombre d’operacions en tot l’estat espanyol. Les operacions van començar al gener del 2010 i durant aquest temps la mitjana d’operacions ha estat de dues intervencions per setmana.

Els pacients que s’operen amb aquest procediment han de reunir uns criteris determinats: han de ser pacients joves, sense malalties importants, ni intervencions prèvies, ni patologia prèvia, entre d’altres. El circuit que segueixen des de Consultes Externes fins a després de l’operació és diferent al de la cirurgia convencional. Després de la intervenció, un cop el metge anestesista dóna l’alta, el pacient marxa al seu domicili amb unes instruccions estrictes i amb un seguiment telefònic les 24 hores següents.

Comparteix aquesta notícia: