Sala de premsa

Tornar

Notícies

06-02-2019

Les àrees quirúrgiques del Consorci Sanitari Integral incorporen pantalles de seguiment dels pacients

Des del gener està en marxa aquesta millora de comunicació.

Amb l’objectiu de millorar la informació que s’ofereix a les persones que acompanyen els pacients quirúrgics, el Consorci Sanitari Integral (CSI) ha instal·lat pantalles de seguiment a les sales d’espera de les àrees quirúrgiques on, des de fa uns dies, els familiars poden fer el seguiment del procés per on passa el pacient durant el transcurs de la intervenció. La informació (xifrada amb un codi numèric) mostra quan la persona intervinguda està en Preparació, quan s’inicia la Intervenció, quan passa a Recuperació, quan és la Sortida del bloc quirúrgic i quan es dona la Informació a familiars.

Aquesta és la primera fase del projecte de millora de la informació que reben els acompanyants de pacients a les àrees quirúrgiques dels hospitals del CSI: l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (HSJDMB), l’Hospital General de l’Hospitalet (HGH) i l’Hospital Dos de Maig (HDM), que tenen una població de referència de prop de 600.000 habitants. Durant el 2017, l’HSDMB i l’HGH van fer 22.685 intervencions quirúrgiques (12.573 de cirurgia major ambulatòria i 10.112 en cirurgia menor ambulatòria 10.112), mentre que l’HDM en va fer 5.541 (4.444 en cirurgia major ambulatòria i 1.097 cirurgia menor ambulatòria).

La segona fase, que ja ha començat a treballar-se, tindrà també una aplicació informàtica que permetrà fer seguiment dels pacients des de dispositius mòbils.

La implementació, que ha estat coordinada entre Sistemes d’Informació i el Servei Quirúrgic, sorgia del portal d’Innovació que el Consorci Sanitari Integral posava en marxa, ara fa un any. L’espai CSInnova permet els treballadors aportar idees de millora o innovació en els centres, que s’avaluen a través del Node d’Innovació i que es decideixen posar en marxa.

Comparteix aquesta notícia: