Sala de premsa

Tornar

Notícies

11-02-2019

Tablets per a les visites a domicili de l'Atenció Primària dels nostres centres

Les noves tecnologies milloren l'atenció al pacient.

Els usuaris dels quatre centres d’Atenció Primària del Consorci Sanitari Integral (CSI): ABS Collblanc, ABS Torrassa, ABS Gaudí i ABS Sagrada Família es beneficien des de fa uns mesos de les tablets que els professionals sanitaris fan servir durant l'atenció sanitària a domicili, i que estan connectades directament al programa eCAP. 

Fins ara, el procés de la visita a domicili comportava apuntar en papers la informació i tornar al centre sanitari per introduir les dades clíniques del pacient. Qualsevol dubte no es podia resoldre fins accedir al sistema un cop al centre de treball. L’accés telemàtic a les dades del pacient des del domicili agilitza les visites i les tasques dels professionals sanitaris.

Gràcies a les tablets, s’envia a temps immediat la informació clínica que queda ja registrada a la història clínica pels professionals sanitaris i pot consultar-se per part dels professionals del Sistema de Salut Català a través de la Història Clínica Compartida de Catalunya.

Els objectius del projecte són augmentar la seguretat clínica en l’atenció als pacients fora dels centres de salut, i per als professionals és aportar una millora de la informació dels pacients, per ser més minuciosos a l’hora d’atendre’ls.

El projecte ha estat desenvolupat pel Node d'Innovació del CSI, arran d'una idea innovadora aportada al portal d'idees CSInnova per Susana Pérez, metgessa de família de l'ABS Gaudí, i ha estat molt ben acollida per medicina de família, pediatria, infermeria i treball social. 

Comparteix aquesta notícia: