Sala de premsa

Tornar

Notícies

01-10-2019

Taller de RCP per a alumnes de 4t d’ESO

Una iniciativa innovadora dels CAP Collblanc i La Torrassa per celebrar la Setmana del Cor

“Aquest any volíem fer alguna cosa diferent, més enllà del taller de reanimació cardiopulmonar (RCP) habitual, que està dirigit a adults i és molt parlat”, explica l’Elena Martínez Otal, infermera del CAP La Torrassa. “Vam decidir fer-lo per a adolescents, molt pràctic i dintre de l’institut.”

Tenien ja un vincle amb 3 instituts de La Torrassa i 2 de Collblanc, pel programa Salut i Escola. “Sabíem que s’havien trobat amb parades cardiorespiratòries (de diferents nanos i d’un mestre) i que els nois i les noies estaven interessats a aprendre nocions bàsiques de reanimació”.

Els escollits per rebre el taller d'RCP van ser els alumnes de 4t d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) de l'institut Sant Jaume de L’Hospitalet de Llobregat, 33 nois i noies d’entre 15 i 16 anys que van rebre la idea amb entusiasme. El 25 de setembre 4 infermeres arribaven a l’institut carregades amb els ninos del CAP.

Una molt breu introducció teòrica va donar pas a una hora i mitja de pràctica, en la qual es van proposar diferents situacions perquè els nois decidissin com afrontar-les, en grups de 7 o 8 supervisats per una infermera. “Van quedar encantats. Dos dies després encara m’ho comentava el personal de l’institut”.

L’Elena relata que els feien moltes preguntes, del tipus “I si la persona té coma etílic?” o “I si ha consumit drogues?” perquès “són situacions amb les quals es troben els caps de setmana”.

Ara es treballa en la possibilitat de repetir l’experiència i ampliar-la a altres cursos, com proposa el Consell Català de Ressuscitació (CCR). “Tothom hauria d’aprendre reanimació cardiopulmonar”, conclou l’Elena.

Comparteix aquesta notícia: