Sala de premsa

Tornar

Notícies

18-02-2021

L'equip de Veolia de l'Hospital de Sant Joan Despí, guardonat per la millor proposta en materia de seguretat en les tasques de manteniment del centre

 Veolia, referent mundial en la gestió optimitzada de recursos, ha lliurat avui, al costat de l'Hospital de Sant Joan Despí (Complex Hospitalari Moisès Broggi), el primer premi del concurs “Cerca els riscos en el teu dia a dia”, iniciat durant la Setmana de la Seguretat i Salut 2020. Els guanyadors d'aquesta edició han estat els membres de l'equip de la companyia situat en el centre, els qui van comunicar un risc en la instal·lació o substitució d'equips de climatització situats en el sostre i han aportat una solució que pot ser útil per a la resta de companys i contractes, així com per a les tasques de manteniment de qualsevol element pesant que s'hagi d'instal·lar en punts elevats.


En els edificis en els quals Veolia té contractat el manteniment de les instal·lacions, una tasca habitual és la instal·lació, substitució o reparació d'equips de climatització situats en el sostre. En aquestes tasques existeix el risc d'accident per la manipulació de càrregues pesades (aquests equips poden pesar fins a 130 kg) i de caiguda des de l'escala en requerir moviments o esforços perillosos per a l'estabilitat del treballador. Amb l'objectiu d'evitar aquestes situacions, l'equip de Veolia va proposar utilitzar un equip auxiliar per a l'elevació de càrregues per a evitar sobreesforços en pujar o mantenir la màquina en posició i, a més, permetre al treballador romandre en una postura estable sobre l'escala.


La prevenció de riscos laborals és una prioritat constant en totes les activitats de Veolia, que aposta per innovar en aquesta matèria desenvolupant nous mètodes de gestió, identificant els riscos operacionals en els llocs de treball per a prevenir i mitigar les situacions de risc. A més, el departament de seguretat i salut posa l'accent en la identificació de riscos en les instal·lacions, proposant millores. Tot això, sumat a uns objectius molt exigents en la millora de les condicions de treball i en l'avaluació de proveïdors sota criteris de seguretat, permeten a Veolia garantir un entorn de treball segur i saludable que es tradueixen en la reducció del nombre d'incidents.


“En Veolia només coneixem una manera de treballar i és fer-ho de manera segura. La seguretat i la salut dels nostres col·laboradors és una prioritat per a nosaltres i, per això, anem més enllà del compliment formal de la legislació, buscant aconseguir l'excel·lència en aquesta matèria. Amb la celebració d'aquesta mena d'iniciatives, animem als nostres empleats a ser proactius en la seva pròpia seguretat, informant i proposant millores en les instal·lacions en les quals exerceixen la seva labor, posant de manifest la nostra cultura de seguretat”, ha afirmat Gemma Oliach, directora general de Veolia Serveis Catalunya.


Per part seva, el Dr. Jordi Vilarasau, director del Complex Hospitalari Moisès Broggi, ha assenyalat: “La conscienciació del Consorci Sanitari Integral en matèria de prevenció de riscos laborals és plena. Per aquest motiu, resulta especialment gratificant confirmar que nostres partners actuen de la mateixa manera en aquest sentit i aposten clarament per la prevenció, la seguretat i salut dels seus treballadors”.

Comparteix aquesta notícia: