Sala de premsa

Tornar

Notícies

30-09-2021

El Consorci Sanitari Integral reuneix a més de 250 veïns i professionals del Baix Llobregat en una caminada popular en el Dia Mundial del Cor

El Consorci Sanitari Integral, entitat pública, participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut va aplegar ahir a les portes de l’Hospital de Sant Joan Despí del Complex Hospitalari Moisès Broggi, més de 250 veïns i professionals de la salut del Baix Llobregat en una caminada popular per celebrar el Dia Mundial del Cor.


Aquesta activitat saludable i festiva - que s’emmarca dintre de les activitats dissenyades per a celebrar la Setmana del Cor - és una iniciativa impulsada des de l’any 2019 pel servei de cardiologia del Complex Hospitalari Moisès Broggi – del que forma part l’Hospital de Sant Joan Despí - juntament amb professionals dels centres d’Atenció Primària del Baix Llobregat.


En l’edició d’enguany, el centre excursionista de Sant Joan Despí ha organitzat una CardioWalk de 5 km pels edificis modernistes de la zona amb origen i final al propi Hospital de Sant Joan Despí amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila i els cossos de seguretat, que han acompanyat als assistents durant el circuit, i la farmacèutica Astra Zeneca amb l’entrega de samarretes.

També han participat cares conegudes del FC. Barcelona (entitat amb seu a Sant Joan Despí) - com ara els exjugadors del Barça Lolita Ortiz una de les pioneres del FCB Femení i que va jugar el primer partit, el 25/12/1970- i Pere Valentí Mora - ex porter del F.C. Barcelona entre el 1990-1991.


Roman Freixa, cap de Cardiologia del Complex Hospitalari Moisès Broggi comenta: “ enguany celebrem la segona edició de la CardioWalk, una oportunitat més per reivindicar un estil de vida físicament més actiu i promocionar hàbits de vida sobre la salut del nostre cor.


Aquesta iniciativa de la Cardiowalk s’emmarca en un estratègia de promoció de la salut de la població que es basa en 7 factors de risc que les persones podem millorar a través dels canvis de l’estil de vida: deixar de fumar, controlar la pressió arterial, reduir els nivells de glucosa en sang, controlar el colesterol, menjar sa, mantenir el pes ideal i practicar activitat física. Totes elles formen part d’un estil de vida cardiosaludable per evitar malalties cardiovasculars (ictus, infart de miocardi i mort sobtada).”


Durant tota la setmana s’han organitzat diverses activitats informatives amb l’objectiu de proporcionar a la població consells de salut pràctics per a cuidar de la salut del cor. Des del passat dilluns s’han establers dos punts d’informació amb activitats de promoció de la dieta mediterrània així com informació pràctica sobre com es mesura correctament la freqüència cardíaca i la pressió arterial, consells com enfortir la musculatura per pacients amb artrosi i l’ús de desfibril·ladors i reanimació cardiopulmonar amb la col·laboració de la Societat Catalana de cardiologia i el Col·legi de Metges de Barcelona

Comparteix aquesta notícia: