Sala de premsa

Tornar

Notícies

26-10-2021

Premi al Servei de Rehabilitació per un treball sobre adherència al tractament durant pandèmia

En la IV edició dels Premios OAT Adherencia 2020 COVID-19

El Servei de Rehabilitació del Consorci ha guanyat un dels premis de la IV edició dels Premios OAT Adherencia 2020 COVID-19 en la categoria de millor projecte multidisciplinari amb el treball "Mejorando la adherencia al tratamiento rehabilitador tras COVID-19 con código QR".

Els premis han volgut reflectir enguany, a través del reconeixement públic, els esforços que han fet entitats i equips professionals en termes d'adherència per afrontar la pandèmia COVID-19.

Els pacients ingressats per pneumònia per SARS-CoV-2 necessiten dur a terme un tractament rehabilitador específic, orientat tant a la millora del sistema respiratori i del sistema musculoesquelètic, com a la de les diferents seqüeles que puguin presentar.

El treball premiat recull com el Servei de Rehabilitació del Consorci Sanitari Integral va idear un model assistencial mixt per oferir el tractament necessari als pacients i complir les recomanacions sanitàries de reduir el risc de contagi tant com fos possible. El model combinava l'atenció del professional sanitari amb l'atenció telemàtica per videotrucada, juntament amb un suport educatiu, en format paper i en línia, mitjançant l'ús de codis QR.

Per poder crear aquest format de tractament es van desenvolupar uns fulls de recomanacions que es lliuraven als pacients on s'explicaven els exercicis que havien de fer amb fotografies, text i un codi QR que enllaçava a vídeos. Aquests vídeos estaven penjats del canal de Youtube del Consorci Sanitari Integral, en format obert per a tota la població. Es van fer més de 300 peces en total. Amb això es podia tractar tant al pacient hospitalitzat com al que es trobava a domicili amb clínica persistent de la síndrome post COVID-19.

Aquesta estratègia va aconseguir preservar la capacitat assistencial del Servei de Rehabilitació i va poder oferir un tractament efectiu, nou i que augmentaria l'adherència a l'exercici en un gran nombre de pacients i també reduir de forma considerable el risc de contagi dels professionals.

Comparteix aquesta notícia: