Sala de premsa

Tornar

Notícies

05-11-2021

Nova Unitat d’Obesitat i Cirurgia Bariàtrica al Complex Hospitalari Moisès Broggi

La formen un equip multidisciplinari.

La Unitat d'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica de l'Hospital de Sant Joan Despí va fer dimecres 27 d'octubre la primera intervenció per obesitat. El centre amplia així la seva cartera de serveis i permet reduir llistes d'espera en aquesta patologia en el territori.

La Unitat d'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica (UOCB) està  formada per un equip multidisciplinari on hi treballen els serveis d'Endocrinologia i Nutrició,  Cirurgia General, Pneumologia, Psiquiatria i Psicologia clínica, Anestesiologia i Rehabilitació, principalment.

Els pacients amb obesitat complexa són derivats des de l'atenció primària o bé des del metge especialista. Inicialment es fan tres visites de Dietètica enfocades a l'alimentació i hàbits saludables. Són sobretot informatives i es fan de manera grupal, per permetre interaccions entre pacients i resoldre dubtes de manera conjunta, així com per augmentar la motivació i l'adherència dels pacients.

Posteriorment, el pacient és valorat pel metge endocrinòleg, que fa una primera visita centrada en l'obesitat per oferir consell mèdic personalitzat i acordar amb el pacient uns objectius realistes. Si el pacient té criteris de cirurgia bariàtrica, es realitza una visita d'acollida on s'explica el programa de cirurgia bariàtrica (valoracions mèdiques, proves complementàries, tipus de cirurgia, compromís del pacient a la pèrdua de pes previ a la cirurgia, llistes d'espera, etc.).  Si el pacient accepta l'entrada al programa, se sol·liciten les proves i valoracions necessàries per dur a terme la cirurgia bariàtrica en el moment adequat i de major seguretat pel pacient.

Comparteix aquesta notícia: