• Inici
  • Notícies
  • ‘Ajuda’ns a cuidar-te’, nova campanya pels nostres usuaris i usuàries

‘Ajuda’ns a cuidar-te’, nova campanya pels nostres usuaris i usuàries

  • Dimarts 23 de maig 2023

Política de Tolerància zero davant de la violència a l’àmbit sanitari

El Consorci llança la campanya ‘Ajuda’ns a cuidar-te’ amb l’objectiu de conscienciar la població de la necessitat de mantenir un respecte mutu i bones relacions entres els usuaris dels centres sanitaris i els professionals que hi treballen.

La nostra organització fa seva la Política de Tolerància zero de la violència a l’àmbit sanitari impulsada pel Departament de Salut, i d’acord amb la normativa existent en aquesta matèria, crea i desenvolupa sistemes preventius que afavoreixin unes condicions el més segures possible per als professionals en matèria de violència.

Un exemple és la creació d’un nou procediment d’actuació per a situacions de violència externa que permeti als nostres professionals sanitaris (personal assistencial i personal administratiu) desenvolupar la seva feina en unes condicions que siguin les més segures possibles.

Què es considera una situació de violència externa?

L’Organització Internacional del Treball (OIT) defineix la violència en el lloc de treball com tota acció, incident o comportament que s’aparta del raonable, mitjançant el qual una persona és agredida, amenaçada, humiliada o lesionada per una altra en l’exercici de la seva activitat professional o com a conseqüència directa d’aquesta. En el cas de la violència externa, seria aquella que es produeix per part d’un usuari o usuària.

  • COMPARTIU