• Inici
  • Notícies
  • Celebració de la I Jornada d'Actualització del Càncer de Recte Localment Avançat

Celebració de la I Jornada d’Actualització del Càncer de Recte Localment Avançat

  • Dijous 08 de juny 2023

Assistents a la Jornada

Organitzada pel CSI, ICO i tres hospitals catalans més.

Avui s’està celebrant a l’Hospital Universitari de Sant Joan Despí la I Jornada d’Actualització del Càncer de Recte Localment Avançat organitzada pel Consorci Sanitari Integral conjuntament amb l’ICO, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Hospital Universitari de Doctor Josep Trueta. La participació s’ha fet presencial i també online, mitjançant Teams.

L’inici de la jornada ha presentat el resultat de l’estudi PROCARE: Preservació d’òrgan en càncer de recte. A continuació s’ha passat a la part dels tractaments: amb radioteràpia neoadjuvant i total neoadjuvant. Altres temàtiques tractades seran el paper de la RMN en l’avaluació de resposta en les noves estratègies terapèutiques, la valoració de la resposta endoscòpica a tractament neoadjuvant (des de la visió del digestòleg i el cirurgià), el PET en l’avaluació dels tumors de recte localitzats i la implantació de les noves estratègies diagnòstico-terapèutiques en el càncer de recte localment avançat.

La cloenda anirà a càrrec de Ferran Losa, Cap de Servei d’Oncologia Mèdica del CSI / ICO-Hospitalet i Jordi Castellví, Cap de Servei Cirurgia General del CSI a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

  • COMPARTIU