Celebrem el Dia Mundial Sense Fum

  • Dimecres 31 de maig 2023

Avui se celebra a tot el món el Dia Mundial Sense Fum, una data important al calendari de la promoció de la salut a tot el món, ja que es calcula que més de 8 milions de persones van morir per causa del tabac l’últim any a tot el món.

El Consorci un any més s’adhereix a la campanya de la Xarxa Catalana d’Hospitals, que aquest any destaca la importància de l’exercici físic vers el tabac i el vapeig.

El tabac és una droga legal però també és una substància molt addictiva que té efectes estimulants sobre el sistema nerviós central de la persona fumadora i que comporta molts riscos per a la salut.

Una vida saludable és una vida sense tabac. Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten.

Si esteu pensant a deixar de fumar, enhorabona;  és la milor decisió tant per a vosaltres com per a les persones que us envolten. Actualment el sistema de salut ofereix recursos per acompanyar-vos en aquest procés. Hi ha proves que l’ajuda personalitzada i presencial per part d’un professional de la salut incrementa les probabilitats d’èxit. Tot i així, s’ofereixen recursos a distància que també han mostrat la seva efectivitat.

Suport presencial

Demaneu visita al vostre centre de salut, on us podran assessorar sobre el procés de deixar de fumar i prescriure-us tractament farmacològic si ho consideren adient. Per altra banda, si ingresseu en un dels nostres centres hospitalaris, podeu demanar ajuda als nostres professionals que us donaran consells per superar l’abstinència durant l’estada i per deixar de fumar.

A més, si esteu en actiu, la vostra empresa ha de tenir un servei de prevenció propi o ha de tenir contractat un servei de prevenció aliè. En qualsevol cas, us hi podeu adreçar, ja que una de les funcions dels serveis de prevenció de riscos laborals és la promoció de la salut dels treballadors, cosa que inclou l’ajuda per deixar de fumar.

Recursos no presencials

Poseu-vos en contacte amb 061 Salut Respon trucant al telèfon 061, línia telefònica per ajudar a deixar de fumar. Poden ajudar-vos a rebre un tractament personalitzat per deixar de fumar, resoldre dubtes amb relació al tabac, i també recomanar-vos un centre assistencial proper, si és necessari. Funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i cobreix tot el territori de Catalunya.

  • COMPARTIU