• Inici
  • Notícies
  • El Consorci participa en el projecte Essencial del Departament de Salut

El Consorci participa en el projecte Essencial del Departament de Salut

  • Divendres 20 de gener 2017

La Pneumòloga del Consorci Sanitari Integral Concepción Cañete ha participat en un vídeo del projecte Essencial del Departament de Salut, que té la finalitat d’elaborar recomanacions per evitar pràctiques clíniques de poc valor.

La col·laboració s’ha centrat en la recomanació de l’ús dels beta-agonistes de llarga durada (LABA) en pauta regular com a tractament únic de l’asma de l’adult. La recomanació es resumeix en la següent pauta: “En els malalts asmàtics adults, si la malaltia no està ben controlada, els beta-agonistes de llarga durada (LABA) no s’han de prescriure en monoteràpia. Sempre han d’anar associats a corticosteroides inhalats”.

El projecte Essencial es basa en la col·laboració estreta i continuada entre les societats científiques, els professionals sanitaris, els pacients i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). La seva finalitat és promoure una pràctica clínica que eviti la realització de pràctiques que no aporten valor a la ciutadania i que, en conseqüència, millori la qualitat de l’atenció sanitària.

  • COMPARTIU