• Inici
  • Notícies
  • El CSI participa a l'eCare, un projecte europeu innovador per prevenir la fragilitat de les persones grans

El CSI participa a l’eCare, un projecte europeu innovador per prevenir la fragilitat de les persones grans

  • Dilluns, 14 d’octubre 2019

El Consorci Sanitari Integral és un dels set socis de diferents països (Polònia, Itàlia, Portugal i Espanya) que donen vida al projecte eCare, finançat per la Unió Europea mitjançant el Programa Marc Horitzó 2020 i dissenyat per prevenir la fragilitat en la tercera edat.

La finalitat del projecte, que està previst que es desenvolupi durant els propers quatre anys, és trobar una eina tecnològica que previngui la soledat i l’aïllament de les persones grans i en promogui la qualitat de vida, la independència i el benestar.

La solució digital s’adreça a dos grups principals:

1) Persones grans que es troben bé i viuen a casa. En aquest cas, l’eina se centrarà en la prevenció. ECare ajudarà amb hàbits saludables com deixar de fumar o fer més activitat física, entre d’altres.

2) Persones de la tercera edat que són fràgils i estan en risc, és a dir, persones que estan a l’hospital o en una unitat de cures de salut. En aquest cas, l’objectiu és permetre’ls guanyar independència

En una primera etapa, durant els propers sis mesos, el grup de treball de l’eCare definirà el que considerarà fragilitat i quines necessitats es cobriran amb el desenvolupament de les solucions digitals, explica Meritxell Davins, responsable d’eHealth i Innovació del Consorci Sanitari Integral. Més endavant es procedirà a la licitació perquè les empreses facin les seves propostes i es provaran els prototips mitjançant un projecte de contractació pública precomercial.

El projecte eCare, en el qual participa també l’ajuntament de Santander, compta amb un pressupost de 5,6 milions d’euros i el coordina la consultora de compres Jaggaer.
Al Consorci, hi participen diferents àrees per desenvolupar el projecte, entre elles Geriatria, Treball Social i Innovació.
 

  • COMPARTIU