• Inici
  • Notícies
  • El Servei de Valoració de la Discapacitat supera les 10.000 valoracions el 2021

El Servei de Valoració de la Discapacitat supera les 10.000 valoracions el 2021

  • Servei de Valoració de la Discapacitat
  • Dimarts 01 de febrer 2022

El Servei de Valoració de la Discapacitat del Consorci Sanitari Integral ha fet 10.039 valoracions de discapacitat durant el 2021. És el primer cop que s’arriba a aquesta xifra, ja que de mitjana en els darrers anys la xifra s’ha situat al voltant de les 8.750 valoracions, especialment després del complex context causat per la pandèmia de Covid el 2020.

Aquest context també ha estat una oportunitat per millorar el Servei a través de la seva reorganització amb la finalitat d’optimitzar-lo. La fita també ha estat possible gràcies al treball dels membres de l’equip i la col·lab oració amb el Servei de Valoració de la Dependència del mateix Consorci, amb qui els professionals es coordinen per aconseguir que la persona esperi el menor temps possible a rebre la resolució, tant de discapacitat com de dependència, que sovint estan interrelacionades.

El Servei de Valoració de la Discapacitat del Consorci Sanitari Integral té la funció de fer valoracions del grau de discapacitat segons la normativa vigent, i té assignada una població de referència de bona part de Barcelona ciutat, el Barcelonès i el Baix Llobregat. Les valoracions a fer són derivades des del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Servei està format per un equip multidisciplinari de metges, psicòlegs, treballadors socials i administratius que presta una atenció integral a la persona amb discapacitat, tenint en compte aspectes de salut (física i mental) i situació social (familiar, laboral, econòmica, cultural…) per orientar-la en els recursos dels quals se’n pot beneficiar segons el seu cas.

Tenir reconegut un grau de discapacitat pot facilitar l’accés a diversos beneficis socials públics (targetes de transport, deducció a l’IRPF, exempció de l’impost de circulació, avantatges laborals, prestacions econòmiques…) i altres tipus d’ajudes més concretes.

  • COMPARTIU