Inici dels cursos precongrés sobre histeroscòpia

  • Dimecres 04 de juny 2014

Aquest matí ha començat el primer dels cursos precongrés que tenen lloc a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi amb motiu de la celebració del 10è Congrés Internacional de l’Associació Americana de Laparoscopistes Ginecològics (AAGL en sigles angleses) de Cirurgia Mínimament Invasiva Ginecològica i el IX Congrés de la Secció d’Endoscòpia de la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia, que tenen lloc a Barcelona del 5 al 7 de juny. Aquestes activitats estan copresidides pel cap del Servei de Ginecologia del Consorci, Enric Cayuela.

L’activitat formativa que té lloc avui és la Workshop pràctica en cirurgia histeroscòpica, que ha reunit a 13 alumnes de diferents països. L’objectiu principal d’aquesta formació és conèixer les indicacions quirúrgiques, les tècniques i les complicacions de la cirurgia histeroscòpica. S’han triat 14 procediments quirúrgics entre les malalties més comunes. És una activitat adreçada a especialistes i metges d’últim any de residència en Ginecologia i Obstetrícia. La part teòrica té lloc a l’Auditori del centre i la pràctica a l’àrea quirúrgica.

En aquest mateix centre, demà tindrà lloc la Workshop pràctica en contracepció histeroscòpica amb el sistema Essure. Aquesta aula taller té la finalitat de mostrar la tècnica de col·locació del sistema Essure de contracepció permanent. És una activitat adreçada també a especialistes i metges d’últim any de residència en Ginecologia i Obstetrícia.

A part, en el marc precongrés, també tindrà lloc la sessió magistral: Passat, present i futur de l’endoscòpia en ginecologia, a càrrec d’un referent en el món de l’endoscòpia ginecològica, Rafael F. Valle, metge, professor emèrit de la Universitat de Northwesten de Chicago i ex president de la AAGL. L’activitat està oberta a tothom interessat en el tema.
 

  • COMPARTIU