Metges del CSI, a un congrés a Àfrica

  • Dilluns 30 de juliol 2012

Robert Memba, metge especialista en cirurgia general i digestiva; Alberto Cabestero, metge especialista en Cardiologia; Ana Coloma, metgessa especialista en medicina interna, i, Pilar Santos, metgessa anestesiòloga, seran alguns dels ponents del 1r Congrés Mèdico-odontològic organtizat a Bata (Guinea Equatorial). Tindrà lloc del 6 al 9 d’agost.

Aquest congrés ha estat organitzat per l’ong Más que salud, dirigida per Robert Memba, desenvolupa un projecte de cooperació internacional amb èmfasi en la formació, l’assistència i la investigació a Guinea Equatorial.

En el cas d’Alberto Cabestero, a més, aprofitarà la seva estada a Guinea per dur a terme un estudi epidemiològic per a conèixer la prevalença de la cardiopatia reumàtica en una població no seleccionada de 300 individus entre 15-20 anys. Es farà una història clínica cardiològica, auscultació i ecocardiograma bidimensional / doppler color amb un ecògraf portàtil. Totes les dades recollides quedaran registrades en una base de dades i esperem que l’anàlisi de les mateixes permeti publicar un article en una revista científica.

A banda del congrés mèdic i odontològic adreçat a estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat Nacional de Guinea Equatorial, es durà a terme una tasca assistencial en odontologia, medicina interna, medicina general, oftalmologia i cirurgia.

  • COMPARTIU