Premiada una infermera del Servei de Medicina Intensiva

  • Dimecres 05 de març 2014

Millor Projecte de Recerca d'Infermeria

Lidia Cortés, infermera del Servei de Medicina Intensiva, ha obtingut el Premi al Millor Projecte de Recerca d’Infermeria, atorgat per la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC). El treball és la seva tesina de final de màster i es titula "El ruido: análisis e intervenciones para reducirlo en las Unidades de Cuidados Intensivos. Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi".

El Premi consistirà en una compensació econòmica que li permetrà dur a terme l’estudi que començarà aquest mateix mes de març i que durant 5 mesos analitzarà la contaminació acústica del Servei. L’estudi analitzarà amb les medicions d’un sonòmetre el soroll als boxs, al control d’infermeria i a les sales d’infermeria i medicina, de forma puntual i continuada. Es completarà amb una intervenció amb els professionals, amb l’anàlisi de les dades obtingudes i una sèrie d’accions dirigides a millorar la contaminació acústica d’un servei en el que sovint hi ha alarmes que avisen d’intervencions ràpides.

Alguns estudis apunten que el soroll ambiental de manera sostinguda pot provocar conseqüències fisiològiques en els pacients, com ara el retard en la cicatrització, l’estrès o la prolongació del dolor i la inquietud.

Lidia Cortés rebrà el premi el proper 20 de maig, durant la Jornada de cloenda de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

  • COMPARTIU