• Inici
  • Notícies
  • 900 professionals de la salut al Congrés de Promoció de la Salut

900 professionals de la salut al Congrés de Promoció de la Salut

  • Divendres, 25 d’abril 2014

Avui s’acaba la 22a Conferència de la Xarxa Internacional d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut, que per primera vegada ha tingut lloc a Espanya i ha estat organitzada per la Xarxa Catalana d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut (HPH Catalunya). El Consorci Sanitari Integral forma part del comitè organitzador de l’HPH Catalunya, a través de Jaume Monteis i Mònica Fernández, que ha coordinat la comunicació de l’esdeveniment.

Prop de 900 professionals de la salut de 43 països hi han assistit al Congrés, que ha tingut lloc durant els darrers tres dies a Barcelona. Entre les intervencions més destacades hi ha hagut la de la professora Rima Rudd (Harvard School of Public Health), la primera a formular el concepte de health literacy o alfabetització en salut. Amb aquest nom s’entén l’habilitat dels professionals en salut i la capacitat dels sistemes de salut per donar suport i fomentar accions socials, polítiques i individuals que siguin efectives i que repercuteixin en la salut dels pacients.

La representació taiwanesa ha estat la més nombrosa, amb 200 professionals de la salut.  Una part d’aquests professionals va visitar el passat dia 23 l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi per conèixer de prop les característiques pròpies de l’Hospital i – per extensió- del sistema sanitari català.
 

  • COMPARTIU