Responsabilitat
Social CorporativaPacte Mundial

El Consorci Sanitari Integral està adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides, una iniciativa que té per objectiu aconseguir un compromís voluntari de les entitats en responsabilitat social, per mitjà de la implementació de 10 principis basats en els drets humans, laborals, mediambientals i de lluita contra la corrupció. En la Comunicació de Compromís (COE) es recullen les accions més destacades que ha dut a terme l’entitat per integrar els principis del Pacte en la seva estratègia, cultura i pràctiques diàries. El Consorci es compromet a seguir donant suport i implementar aquests principis en el marc de la seva esfera d’influència.

Teaming CSI

Consisteix a l’aportació voluntària d’un euro al mes de la nòmina (pot ser més) dels professionals que hi participen. Aquesta aportació es destina als projectes solidaris que escullen els participants. El Teaming va nèixer el 2009 arran una inciativa dels mateixos professionals del Consorci Sanitari Integral. Aquests són els projectes als quals s’han destinat les donacions des de l’inici del Teaming CSI.

2024 - Colònies per a tots i totes, de Fundació Catalana Guimbarda, i Més reforç, més oportunitat, de Joan Salvador Gavina

2023 - Prevenció d’incendis forestals i Salut oftalmològica

Prevenció d’incendis forestals, de l’Associació Forest Horses del Baix Llobregat-Penedès, i Salut oftalmològica, d'Emalaikat.

2022 - Suport a la recerca del càncer infantil i Millora sanitària de tractament d'aigües residuals

Suport a la recerca del càncer infantil, de la Fundació de Recerca Sant Joan de Déu, i Millora sanitària de tractament d'aigües residuals al Vietnam, de la Fundació Montblanc.

2021 - Aprendre a aprendre

Aprendre a aprendre, de la Fundació Joan Salvador Gavina

2020 - Suport càncer infantil i Salut dermatològica a Malawi

Suport a la recerca de càncer infantil, de Polseres Candela, i Millora de la salut dermatològica a Malawi, d’Emalaikat. 

2019 - Oasis i El seu futur el nostre somni

Oasis, espai d’empoderament d'adolescents LGTB, de Candela Acció comunitària i feminista, i El seu futur, el nostre somni-Programa d’educació i inserció d’infants i joves al casc antic de Barcelona, de la Fundació Privada Catalana Comtal. 

2018 - OASIS i Descobrint els nostres mons

OASIS, colònies per a adolescents LGBT, de Candela Acció comunitària i feminista SCCL, i Descobrint els nostres mons, desenvolupant la salut emocional i mental d'infants i joves socialment vulnerables, de Fundació Joan Salvador Gavina.

2017 - Reescrivim futur i Menors a Gambo

Reescrivim futur a través del Tria, de la Fundació Privada Catalana Comtal i Millora de la salut en els menors de la regió de Gambo a través de la formació en una xarxa d’assistència primària, de l'Associació Alegria Sense Fronteres.

2016 - Projecte d'assistència i suport a necessitats bàsiques i 600 catarates

Projecte d'assistència i suport a necessitats bàsiques, de la Fundació Joan Salvador Gavina, i Realització de 600 cataractes per un OMA-cirurgià de cataractes a la Clínica St. Louise, de Proyecto Visión.

2015: Projectes a Etiòpia i Mali

Projecte per l'equipament de la nova maternitat a l'Hospital Woldya a Etiòpia, de la Fundació IPI Cooperació, i projecte per l'eradicació de la ceguesa evitable i la millora de la salut visual a Mali, de la Fundació Ulls del Món.

2014 - Prevenció de la mutilació femenina

Prevenció de la mutilació femenina, de la Fundación Wassu-UAB, i Mosquitera per un somni, de l’Associació Amal Esperança de solidaritat amb el poble saharauí. 

2013 - Iniciativa Habitatges

Iniciativa Habitatges, d'atenció a les persones sense llar de la Fundació Arrels, i el projecte de Ludobiblioteca, de SILO. 

2012 - Centres de Salut

Centre de Salut a Ndiaouene (a Senegal), de Conductors Solidaris de Catalunya, i Projecte NICE, de gestió de comunitat de dones a l'Índia, de l’Associació Es Purna.

2011 - Programa de Nutrició i de Rehabilitació Pediàtrica

Programa de nutrició de la Fundació Vicente Ferrer i Programa de rehabilitació pediàtrica, de la Fundació Dr. Trueta.

2010 - Creació de un centre nutricional a Gambasse

Creació de un centre nutricional a Gambasse (Guinea Bissau), amb SILO.Medi Ambient

El Consorci Sanitari Integral té constituïda una Comissió Mediambiental amb els objectius de vetllar per una bona gestió de residus dins dels centres; elaborar, actualitzar i difondre les mesures mediambientals; prioritzar alternatives de millora i definir indicadors per poder fer seguiment del impacte ambiental de l’activitat la institució.