Embaràs i Naixement

Presentació

L’Àrea d’Embaràs i Naixement presta assistència a la dona durant tot el procés de l’embaràs i el naixement del nadó. Això inclou l’embaràs, el part, el postpart i les cures del nounat.

A l’Hospital General de l’Hospitalet comptem amb un equip interdisciplinari de professionals sanitaris que garanteixen un acompanyament individualitzat i humanitzat en aquest procés tan transcendental en la vida d’una dona i de la seva família. A l’Àrea d’Embaràs i Naixement treballem per garantir la qualitat dels processos assistencials i fem una pràctica basada en l’evidència científica.

L’Àrea d’Embaràs i Naixement disposa de tot l’equip tècnic i humà necessari per atendre dones considerades de baix i alt risc durant l’embaràs, el part i el puerperi. Treballem amb els parts a partir de les 32 setmanes de gestació i nadons de més de 1,5 kg de pes. Som un servei públic i donem servei a la població de l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat.

El Sistema Nacional de Salut ens va atorgar el premi a les Bones Pràctiques l’any 2015 i som centre acreditat per Departament de Salut com a centre de referència per a l’assistència al part fisiològic i normal, més conegut com a part natural. També estem acreditats com a centre per a la donació de cordó umbilical.

Disposem del programa Benvinguda família, per informar a les families de com treballa l’àrea d’Embaràs i Naixement i quines són les seves pràctiques assistencials.

Dins del programa donem a conèixer les bones pràctiques que s’apliquen basades en la evidència, com són el contacte pell amb pell just després del part, que ha demostrat que ajuda a regular la temperatura del nadó, reforça el vincle amb ell i afavoreix l’inici de l’alletament matern precoç (primera hora de vida), i la cesària provincle, una cesària més humanitzada que permet l’entrada de l’acompanyant a dins de la sala d’operacions, fet que augmenta tant la satisfacció de la dona, com de la seva parella, a més de la seva implicació. També es fomenta l’inici del pell amb pell i de la lactància dins de la mateixa sala d’operacions, per evitar trencar el vincle mare-nadó.

L’atenció al nadó es fa, sempre que no hi ha complicacions, sense separar-lo de mare, a la sala de parts i a les habitacions per fomentar el model binomi mare-nadó i l’apoderament de la dona fent-la, partícip de les seves pròpies cures i de les del seu fill/a.

D’altra banda, l’Hospital General de l’Hospitalet té en funcionament un grup de suport a l’alletament matern que ofereix ajuda a les mares que es troben amb dificultats a l’hora de donar el pit. Es tracta d’un grup batejat com a Lactabé.

Notícies