• Inici
  • Notícies
  • David Elvira, director del CatSalut, visita l'Equip de Suport Integral a la Complexitat Dos de Maig

David Elvira, director del CatSalut, visita l’Equip de Suport Integral a la Complexitat Dos de Maig

  • Dilluns 23 d'octubre 2017

 Avui dia 23 d’octubre, Carles Constante, director general del Consorci Sanitari Integral, acompanyat de Daniel Rodríguez, director del centre, ha rebut al director del servei català de la salut (CatSalut), David Elvira, en la seva primera visita a les instal·lacions de l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Dos de Maig.

David Elvira, acompanyat per Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, ha pogut conèixer de primera ma els professionals, l’activitat i la infraestructura d’aquest servei inaugurat el 19 de juny de 2017; un dispositiu assistencial que impulsa un nou model organitzatiu territorial d’atenció precoç, propera i proactiva als pacients crònics complexos en risc de desestabilització de la zona de l’Àrea Integral de Salut Dreta (AIS) de la ciutat de Barcelona, que comprèn Gràcia, Dreta de l’Eixample, Sant Andreu i part d’Horta-Guinardó.

Els ESIC s’organitzen a partir d’un equip únic de professionals d’atenció primària i hospitalària –en aquest cas del CAP Sagrada Família i de l’Hospital Dos de Maig–, que treballen de manera col·laborativa amb l’objectiu de disminuir les visites als serveis d’urgències, prevenir descompensacions i complicacions, reduir reingressos i hospitalitzacions evitables. I sobretot mantenir la funcionalitat i la qualitat de vida dels pacients crònics complexos en l’àmbit del seu domicili. Es tracta d’un dispositiu més resolutiu que assegura un millor seguiment i continuïtat assistencial del pacient fràgil.

  • COMPARTIU