• Inici
  • Notícies
  • El Consorci Sanitari Integral comença a usar màquines maceradores per a gibrelletes i ampolles rebutjables

El Consorci Sanitari Integral comença a usar màquines maceradores per a gibrelletes i ampolles rebutjables

  • Dijous, 13 de febrer 2020

El Consorci Sanitari Integral ha començat a eliminar les ampolles masculines i les gibrelletes de plàstic en favor de les rebutjables, fetes d’una polpa que es degrada a unes màquines trituradores i maceradores situades a les zones brutes.

Aquestes màquines humitegen el material orgànic, el maceren, trituren i centrifuguen per desguassar-lo a la xarxa de clavegueram. El resultat és que el procés esdevé molt més higiènic i que el risc d’infeccions creuades disminueix notablement. A més a més, el sistema és sostenible des d’un punt de vista mediambiental (la màquina gasta poca aigua i electricitat per cicle, tot i que usa desinfectant), redueix el cost de la gestió dels residus, estalvia temps (que reverteix en la cura dels pacients) i millora la satisfacció dels professionals i els malalts.

Des del mes de desembre passat s’estan emprant les màquines maceradores als serveis d’urgències de l’Hospital General de l’Hospitalet (1 màquina) i l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (3 màquines). Aquest mes de febrer s’han començat a usar també a les tres unitats d’hospitalització de l’Hospital Dos de Maig (3 màquines, una a cada planta) i aquest hospital estudia ampliar-ne l’ús al Servei d’Urgències al llarg d’aquest any.

De moment s’estan usant a tots tres hospitals ampolles masculines i gibrelletes d’un sol ús, amb el seu suport plàstic que llisca en contacte amb els llençols. També s’usen bosses per cobrir les gibrelletes durant el trasllat i tovalloletes macerables per a la higiene dels pacients. S’està considerant la possibilitat d’utilitzar, a més, bosses per a vòmits fetes d’aquest mateix material rebutjable.

*Fotografia: Haigh

  • COMPARTIU