• Inici
  • Notícies
  • El Servei de Rehabilitació rep personalment el premi OAT al projecte sobre l'adherència al tractament durant la pandèmia

El Servei de Rehabilitació rep personalment el premi OAT al projecte sobre l’adherència al tractament durant la pandèmia

  • Dimarts, 8 de març 2022

El Servei de Rehabilitació del Consorci Sanitari Integral ha rebut personalment el reconeixement de la IV edició dels Premis OAT Adherència pel seu guardó a millor projecte en la categoria multidisciplinari sobre l'adherència al tractament durant la pandèmia. Enguany, l'edició va comptar amb un total de 62 candidatures per a les diferents categories. En la categoria 'Multidisciplinari' es van presentar 11 projectes, i el del CSI va ser el guanyador.

El projecte, 'Millorant l'adherència al tractament rehabilitador després del COVID-19 amb codi QR' tenia l'objectiu d'oferir un tractament rehabilitador als pacients afectats de pneumònia per coronavirus durant l'ingrés hospitalari i , posteriorment, en el domicili, mitjançant un model assistencial mixt que combinava l'atenció presencial amb la tele-rehabilitació (mitjançant videotrucades i suport educatiu, en paper i online en format etiquetes QR que enllaçaven amb vídeos d'exercicis penjats del YouTube corporatiu del CSI). A més, es mesurava l'adherència als exercicis, la satisfacció dels pacients i l'eficàcia de la intervenció per millorar la seva evolució clínica i funcional.

En aquest sentit, professionals de l'equip del Servei van realitzar fulls de recomanacions i exercicis específics per tractar la simptomatologia de la Covid-19, on s'incorporaven les etiquetes QR, per tal d'incrementar l'adherència al tractament i recuperar el seu nivell funcional previ.

Així, es va poder oferir tractament rehabilitador al 97% dels pacients hospitalitzats amb pneumònia per Covid-19 i detectar aquells pacients que havien de continuar realitzant tractament a domicili, assegurant el contínuum assistencial. Gràcies a la intervenció multidisciplinari de tot l'equip del Servei de Rehabilitació del CSI es va empoderar al pacient i es va assegurar una adherència al tractament domiciliari en el 100% dels pacients, disminuint la simptomatologia i millorar la seva qualitat de vida.

La IV Edició dels Premis OAT Adherència tenien l'objectiu de reflectir els esforços que s'havien realitzar per fer front a la pandèmia del Covid-19, i per això es va fer un reconeixement públic a les entitats que durant els darrers anys han desenvolupat projectes d'adherència al territori espanyol, en els quals es recullin activitats, mètodes i àrees que tinguin com a finalitat la millora de l'adherència al tractament en els pacients.

  • COMPARTIU