• Inici
  • Notícies
  • El web del Consorci Sanitari Integral rep el premi de qualitat de la Fundació Avedis Donabedian

El web del Consorci Sanitari Integral rep el premi de qualitat de la Fundació Avedis Donabedian

  • Dijous, 9 de maig 2024

Moment de la recollida del premi

Ha estat guardonat per la promoció de la millora de la qualitat a usuaris d’entitats del sector de salut i social.

Els premis Avedis Donabedian de la Qualitat, que es van lliurar ahir a Barcelona, han guardonat al Consorci Sanitari Integral en la categoria de millor Pàgina web d’una institució sanitària o social en l’edició de 2024. Aquests Premis posen en valor, anualment des de 1990, l’esforç per a la millora de la qualitat assistencial que fan les diferents entitats i equips de professionals del sector de salut i de l’àmbit social. A part de reconèixer la labor dels centres, també marquen les tendències de desenvolupament futur en les diferents àrees.

El web

El web del Consorci Sanitari Integral ha estat renovat en el darrer any amb la finalitat de facilitar la informació destinada a pacients i usuaris, així com també el contacte i els tràmits que ha de dur a terme la població de referència. Per al desenvolupament del web s’ha fet un treball exhaustiu previ amb grups focals, en els quals han participat agents externs de l’entorn (pacients, familiars, associacions i veïnat de les zones de referència, entre d’altres). D’altra banda, també s’ha fet un treball previ amb diferents àrees del Consorci per recollir les necessitats que s’han detectat internament. El desenvolupament del web ha comptat amb la participació directa de més de 50 professionals sanitaris constituïts en grups de treball, que han establert les bases, tant de l’estructura com dels continguts.

Nous apartats

Fruit d’aquest treball, ha estat la creació de nous apartats com el l’Àrea d’Embaràs i Naixement, amb tota la informació per a la dona embarassada i les seves famílies, que complementa l’atenció que rep la família a les instal·lacions de l’Hospital General de l’Hospitalet.

També s’ha desenvolupat un apartat de promoció de la salut (Vida saludable), un punt de partida amb recursos externs i propis per contribuir a l’autocura de la salut, i l’apartat Salut comunitària als CAP, una secció que agrupa els recursos més destacats d’activitat comunitària per a la població de referència de cada centre d’atenció primària del Consorci.

El web compta, també, amb un apartat on es poden consultar els serveis i els professionals de la institució, de manera que els pacients poden conèixer els equips sanitaris que tenen a la seva disposició i els professionals que els atenen.

Per tal de facilitar la tramitació, el web incorpora apartats on els pacients poden accedir a determinats tràmits sense necessitat de desplaçar-se físicament al seu centre sanitari. Entre ells, demanar canviar o anul·lar una visita, sol·licitar documentació clínica o fer arribar la seva opinió a través de suggeriments, reclamacions i agraïments.

El web també compta amb un apartat de preguntes freqüents, que ajuden a guiar els usuaris en determinats temes, amb la qual cosa complementen l’assistència que reben als centres, i de nou, els evita desplaçaments per determinades consultes. Amb la finalitat de facilitar l’accés, el web està disponible en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i àrab), mitjançant traducció automàtica.

A més a més, en termes d’accessibilitat, el web s’ha dissenyat amb la normativa triple A (AAA – WCAG 2.1) de la Web Accessibility Initiative, la que compleix els estàndards més alts. Això permet una bona navegació per a persones amb limitacions visuals o auditives.

Com a exemple de qualitat, el web ha obtingut l’acreditació de Web Mèdic Acreditat, atorgat pel Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). Mitjançant aquest segell, es garanteix als usuaris del web que el contingut que hi trobaran és de confiança i de qualitat. Les pàgines web que obtenen aquest segell passen per una revisió tècnica i una revisió científica. Aquestes revisions es fan d’acord amb el document de “Principis de Bona Pràctica” de WMA, document elaborat ad hoc, i que recull els elements aplicables del Codi de Deontologia, així com de documents emesos pel COMB sobre la publicitat de l’acte mèdic. La revisió mèdica del contingut es fa per parells cecs per dos avaluadors mèdics externs.

El projecte de renovació del web corporatiu ha estat coordinat i implementat per Anna Millà, tècnica de Comunicació del CSI, en col·laboració amb Lluís Teixell i Roger Pons (de la Direcció de Tecnologia i Salut Digital) i l’empresa 6tems.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU