• Inici
  • Notícies
  • En marxa un nou projecte per fomentar que els pacients fumadors hospitalitzats deixin el tabac

En marxa un nou projecte per fomentar que els pacients fumadors hospitalitzats deixin el tabac

  • Dijous, 15 de març 2018

Es tracta d’un estudi pioner que ha dissenyat tres eines per tal que els professionals sanitaris ajudin als pacients a deixar de fumar.

El Consorci Sanitari Integral ha començat el procés d’implementació d’un nou projecte per implementar millores en el programa d’ajuda per deixar de fumar als hospitals, el projecte ISCI_SEC. Aquest projecte de recerca i transferència de coneixement té com a objectiu fomentar que els pacients fumadors  atesos als hospitals rebin ajuda per deixar el consum de tabac. 

Al Sud d’Europa el consum de tabac és encara elevat i els fumadors que ingressen als hospitals es troben en un entorn favorable sense fum i en contacte amb els professionals sanitaris, una bona oportunitat per aconseguir deixar de fumar.

El projecte està finançat per Global Bridges (Clínica Mayo, Estats Units) i coordinat per l’Institut Català d’Oncologia (ICO). L’estudi ha dissenyat tres eines per tal que tots els professionals sanitaris, principalment metges i infermeres, puguin ajudar als pacients fumadors hospitalitzats a deixar de fumar:

– Un curs d’intervenció breu en línia basada en les últimes guies per tractar pacients fumadors hospitalitzats .

– Una guia de butxaca basada en el model per deixar de fumar de les "5 As", que s’ha adaptat  a l’entorn hospitalari.

– L’actualització del protocol d’atenció al pacient fumador que té en compte els circuits i recursos dels centres del Consorci Sanitari Integral.

Aquest projecte s’està desenvolupant en dos hospitals a Catalunya, el Consorci Sanitari Integral i l’ICO, i a dos hospitals de Portugal. L’estudi, pioner a Europa, testarà aquest model de transferència de coneixement al Consorci de manera que pugui ser exportable a la resta d’hospitals de Catalunya.

  • COMPARTIU