• Inici
  • Notícies
  • Finalitza la XIX edició del Curs pràctic de dissecció, microcirurgia endonasal i cirurgia endoscòpica rinosinusal

Finalitza la XIX edició del Curs pràctic de dissecció, microcirurgia endonasal i cirurgia endoscòpica rinosinusal

  • Dimecres, 22 de juny 2011

Promogut per l?Hospital Dos de Maig

El Servei de Otorinolaringologia de l’Hospital Dos de Maig, amb el Departament d’Anatomia i Embriologia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, ha organitzat durant els dies 20, 21 i 22 de juny el XIX Curs pràctic de dissecció, microcirurgia endonasal i cirurgia endoscòpica rinosinusal.

Es tracta d’un curs amb una gran tradició i demanda, per la qual cosa en cada edició les 20 places ofertades queden exhaurides ràpidament. En aquest cas, participen especialistes en otorinolaringologia de tot Espanya que volen adquirir i aprofundir en la tècnica quirúrgica endonasal.

El primer dia s’ha dedicat a l’estudi de l’anatomia endonasal i radiologia relacionada i han tingut lloc taules rodones sobre anestèsia en cirurgia endonasal, sobre complicacions i la forma de prevenir-les i també sobre mètodes terapèutics per solucionar-les.

La resta de dies s’estan dedicant la pràctica. Cada participant desenvolupa en una peça real congelada (cap humà) totes les tècniques quirúrgiques endonasals modernes que hi ha actualment. La formació es fa a Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Hi participen com a professors convidats especialistes com H. Massegur, J. M. Ademá, M. Bernal i J. Masdeu.

  • COMPARTIU