• Inici
  • Notícies
  • La Unitat de Malaltia Inflamatòria intestinal es reacredita amb excel·lent

La Unitat de Malaltia Inflamatòria intestinal es reacredita amb excel·lent

  • Hospital de Sant Joan Despí - Hospital General de l’Hospitalet
  • Dimarts, 6 de febrer 2024

Membres de la unitat funcional de Malaltia Inflamatoria Intestinal

La unitat es va acreditar per primera vegada el desembre del 2020, amb excel·lent. El desembre passat, va obtenir la seva reacreditació i, de nou, amb excel·lent.

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) del Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi es reacredita amb excel·lent. La Unitat de MII està formada per un equip expert multidisciplinari, principalment per infermeria i digestòlegs especialitzats, cirurgians coloproctòlegs, radiòlegs i reumatòlegs així com d’altres especialitats com dermatologia, psicologia/psiquiatria, oftalmologia i nutrició.

L’acreditació és una certificació per una entitat externa que després de realitzar una auditoria evidencia que la Unitat acompleix uns estàndards de qualitat. Aquests indicadors de qualitat han estat definits pel “Grupo Español de Trabajo de Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU)”.

La malaltia inflamatòria intestinal és molt complexa, amb una gran variabilitat de patrons i gravetat entre els diferents pacients i inclús en el mateix pacient al llarg del temps, per la qual cosa requereix un maneig clínic individualitzat i especialitzat. Hem de saber que un elevat percentatge d’aquests pacients requerirà cirurgia en el curs de la seva evolució i també que s’associa a una sèrie de manifestacions extraintestinals que poden ser osteoarticulars, dermatològiques, oculars, hepatobiliars, nefrològiques o vasculars. Alhora pot afavorir el desenvolupament de malnutrició. Donat el seu caràcter crònic i l’important impacte que representa en la vida dels pacients, aquesta malaltia també s’associa a trastorns psiquiàtrics, els més freqüents dels quals són: el trastorn depressiu i el trastorn per ansietat generalitzada.

El maneig per personal expert és capaç de disminuir la morbiditat, la necessitat de cirurgia i inclús la mortalitat. L’equip treballa de forma coordinada seguint les guies clíniques i protocols actualitzats en totes les fases o situacions de la malaltia: el diagnòstic, tractament dels brots d’activitat i les seves complicacions, així com en el seguiment de la malaltia asimptomàtica (promovent hàbits saludables i autocura, recomanacions i vigilància per evitar complicacions de la mateixa i/o dels tractaments), maneig de les manifestacions extraintestinals, cribratge de displàsia-càncer colorectal, tractament endoscòpic d’estenosi (dilatació endoscòpica o pròtesi) i cirurgia electiva i urgent quan precisen”, afirma Mercè Navarro, digestòloga i coordinadora de la Unitat.

Aconseguir una qualificació d’Excel·lent en l’auditoria, vol dir que la Unitat ha aconseguit més del 90% dels estàndards de qualitat que es requereixen i que ens acredita durant 3 anys més. “L’equip de la unitat està molt satisfet amb la feina feta i continuarem fent-ho d’aquí en endavant”, afirma la Dolores Ruiz, infermera de la Unitat.

L’enhorabona als membres de la Unitat per la vostra gran feina. A la imatge, una bona part d’ells.

  • COMPARTIU