• Inici
  • Notícies
  • L'enhorabona a Mercè Albareda, guanyadora d’un dels Premis a l'Excel·lència Professional concedits pel CoMB

L’enhorabona a Mercè Albareda, guanyadora d’un dels Premis a l’Excel·lència Professional concedits pel CoMB

  • Hospital de Sant Joan Despí - Hospital General de l’Hospitalet
  • Dijous, 23 de novembre 2023

Mercè Albareda al seu despatx

El Col·legi de Metges de Barcelona la reconeix en la categoria de Medicina d'Atenció Hospitalària.

El dilluns 27 de novembre es farà l’acte d’entrega dels Premis a l’Excel·lència Professional concedits pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) on la Cap d’Endocrinologia del Complex Hospitalari Moisès Broggi, Mercè Albareda, ha guanyat en la categoria de Medicina d’Atenció Hospitalària.

Aquest guardó reconeix trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència. Us expliquem de forma resumida la trajectòria de la Mercè Albareda.

Va estudiar la llicenciatura de Medicina i Cirurgia a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de Universitat de Barcelona (UB) i la residència en l’especialitat d’Endocrinologia i Nutrició la va fer en l’Hospital de Sant Pau. Després li van concedir la beca CIRIT predoctoral i va llegir la tesi doctoral en Diabetis i Embaràs el desembre de 2001. Posteriorment, també va fer el Màster en Direcció d’Institucions Assistencials Sanitàries a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va treballar a l’Hospital de Sant Pau (Barcelona), també a Hospital Dos de Maig i, després, al Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi, primer d’adjunta, i des de gener 2020, de cap de servei en funcions. En l’actualitat també és professora associada de la facultat de Medicina de la UB.

De la seva carrera s’ha de destacar que està especialitzada en diabetis tipus 1 i tecnologies de la diabetis, i en diabetis i malalties endocrines durant l’embaràs.

La primera reacció quan va conèixer de la concessió del premi va ser de sorpresa, perquè ella no s’hi havia presentat. I la segona, d’agraïment al seu equip, perquè sense ell el premi no hagués estat possible. Per aquest motiu, per fer-los partícips del premi, es va voler retratar amb els professionals de la seva Unitat. D’esquerra a dreta són: Manel Sahún, Dani Rubira, Irela López, Sílvia Martín, Èlia Álvarez, Amaya Peñalva, Maria Lecha, Paula García, Mercè Albareda, Yolanda Torres, Christian Munné, Mercè Lara, Irene Bergés, Antonio Mestrón i Sílvia Chiva. En l’ombra apareixen: Sara Torrejón i Carmen Asensio. I no apareixen retratats, però també treballen a la Unitat: Aida Vásquez, Anna Sansano, Gemma Francisco, Jessica Guzman, Núria Regincós, Rosa Prats i Susana Reig.

La Mercè parla d’en “Lluís Vila, com el seu pare professional”, qui li ha ensenyat molt de gestió, negociació i tracte; mentre que la Rosa Corcoy ha estat “la mare professional”, qui li ha trasmès rigorositat científica i l’entusiasme per la clínica.

El prestigiós premi concedit per la COMB el rebrà a l’Auditori AXA. Per a la Mercè el premi és important i, comenta: “fem una feina important amb pacients amb malalties cròniques i pensem que ningú la veu, així que és gratificant comprovar que sí”.

L’enhorabona!

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU