• Inici
  • Notícies
  • L'Hospital General de l'Hospitalet arriba a les 300 colecistectomies laparoscòpiques amb cirurgia major ambulatòria

L’Hospital General de l’Hospitalet arriba a les 300 colecistectomies laparoscòpiques amb cirurgia major ambulatòria

  • Dilluns 04 de juliol 2016

L’equip de Cirurgia General de l’Hospital General de l’Hospitalet, liderat pel cirurgià Joan Barri, ha superat la xifra de 300 colecistectomies laparoscòpiques sense ingrés hospitalari. A més, en cap cas s’han registrat complicacions majors derivades de la cirurgia ambulatòria, és a dir, cap persona operada ha hagut de reingressar en les 24 hores posteriors a la intervenció.

Les operacions es van iniciar al gener del 2010 i s’han dut a terme al bloc quirúrgic de l’Hospital General de l’Hospitalet a una mitjana d’unes dues intervencions per setmana.

La colecistectomia laparoscòpica (extracció de la vesícula biliar) per cirurgia major ambulatòria és un procediment poc generalitzat als hospitals, per la qual cosa, l’Hospital s’ha convertit en un referent quant al nombre d’operacions en tot l’estat espanyol.

Els pacients que s’operen amb aquest procediment han de reunir uns criteris determinats: han de ser pacients joves, sense malalties importants, ni intervencions prèvies, ni patologia prèvia, entre d’altres. El circuit que segueixen des de Consultes Externes fins a després de l’operació és diferent al de la cirurgia convencional.

Després de la intervenció, un cop el metge anestesista dóna l’alta, el pacient marxa al seu domicili amb unes instruccions estrictes i amb un seguiment telefònic les 24 hores següents.

  • COMPARTIU