• Inici
  • Notícies
  • L'Hospital General de l'Hospitalet forma ginecòlegs amb una tècnica no quirúrgica per eliminar quistos i endometriomes

L’Hospital General de l’Hospitalet forma ginecòlegs amb una tècnica no quirúrgica per eliminar quistos i endometriomes

  • Dimarts 25 d'abril 2017

El passat dimecres, el Servei de Ginecologia del Consorci Sanitari Integral va rebre la visita de tres ginecòlegs de l’Hospital Universitari 12 de Octubre de Madrid que es van interessar per la tècnica no quirúrgica d’esclerosi amb alcohol dels quistos d’ovari simples i els endometriomes.

Els metges visitants es van formar en aquesta tècnica per implantar-la al seu centre de la mà de la ginecòloga Marta Castellarnau, que es va doctorar en Medicina amb una tesi sobre el tema. Gràcies a això, l’Hospital General de l’Hospitalet és un dels pioners a tot Espanya en implantar aquesta tècnica.

La tècnica es du a terme amb control ecogràfic i provoca poques molèsties a la pacient, que pot tornar a casa dues hores després de la intervenció i a les 24 hores ja pot fer vida normal. L’Hospital fa tres anys que va començar a fer la tècnica i els resultats mostren que, en el 92% dels casos, el quist desapareix sense necessitat de fer cirurgia.

  • COMPARTIU