• Inici
  • Notícies
  • L?IDIBELL i el Consorci Sanitari Integral inicien el procés d?integració en recerca

L?IDIBELL i el Consorci Sanitari Integral inicien el procés d?integració en recerca

  • Divendres, 24 de febrer 2017

La Direcció de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el Consorci Sanitari Integral (CSI) han presentat el conveni que marca l’inici i regula la primera fase del procés de col·laboració entre ambdues entitats. L’objectiu final d’aquest procés és establir el marc de relacions per a la integració de la recerca del CSI a l’IDIBELL, fita que s’espera assolir en els propers anys i per a la qual s’han definit tres fases. El procés en la seva totalitat està avalat pel Patronat de l’IDIBELL i el Consell Rector del CSI.

Amb la signatura d’aquest conveni s’acorda iniciar la primera fase, l’objecte de la qual es correspon a la gestió de la recerca que es duu a terme actualment en el CSI. Durant aquesta fase està prevista la incorporació dels centres pertanyents al CSI a l’àmbit d’actuació del Comitè Ètic d’Investigació (CEIC/CEIm) de l’Hospital Universitari de Bellvitge, la delegació de la gestió dels nous assajos clínics i projectes de recerca biomèdica del CSI a l’IDIBELL i finalment la participació en comitès interns de l’IDIBELL.

La primera fase del conveni contempla la creació d’una comissió de seguiment que treballarà per fer possible la implementació dels acords establerts.

S’estima que aquesta primera fase de col·laboració tindrà una durada d’un any aproximadament. A partir d’aquí, i en funció dels resultats assolits, s’executarà la segona fase del procés, basada en el coneixement entre investigadors del CSI i de l’IDIBELL per tal d’arribar a assolir la fase 3, corresponent a l’adscripció dels investigadors del CSI com a investigadors IDIBELL.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. L’IDIBELL està situat al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, al sud de Barcelona. És membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III.

  • COMPARTIU