• Inici
  • Notícies
  • Primer “Taller SER de Capil·laroscòpia” amb seus a l’Hospital de Sant Joan Despí i Hospital La Paz

Primer “Taller SER de Capil·laroscòpia” amb seus a l’Hospital de Sant Joan Despí i Hospital La Paz

  • Dijous, 1 de juny 2023

Moment de la part pràctica del taller de capil·laroscòpia

En l’edició de 2024 es preveu que aquest taller es pugui fer a molts altres hospitals d'Espanya

El passat divendres es va fer el “Taller SER de Capil·laroscòpia”, un curs organitzat per la Societat Espanyola de Reumatologia (SER) i coordinat per Sergi Heredia, reumatòleg del Consorci Sanitari Integral i Laura Nuño, reumatòloga de l’Hospital La Paz de Madrid. Aquesta va ser la primera edició i es va fer en dos llocs a l’hora: a l’Hospital La Paz i a l’Hospital Universitari de Sant Joan Despí Moisès Broggi. Això situa al servei de reumatologia del nostre centre com a referent nacional en capil·laroscòpia, una tècnica de microscòpia no invasiva que permet la visualització i estudi de la microcirculació in vivo al llit ungueal, utilitzada en el camp de la reumatologia per avaluar els pacients amb fenomen de Raynaud, amb l’objectiu d’ajudar a diferenciar els que presenten un Raynaud primari a un secundari a malalties autoimmunes sistèmiques, com l’Esclerosi Sistèmica.

La jornada al Moisès Broggi, a la qual van acudir reumatòlegs de diferents punts d’Espanya es va desenvolupar de la següent manera: es va realitzar una part teòrica i una part pràctica en la qual es va comptar amb la col·laboració de quatre pacients de la consulta de malalties autoimmunes sistèmiques, que van vindre a fer de model. Els assistents han opinat que “el taller realment ha servit en alguns casos per consolidar i ampliar coneixements, però en altres casos els aporta el necessari per començar a realitzar la tècnica al seus centres d’una manera reglada i de qualitat”, comenta Sergi Heredia.

En l’edició de 2024 es preveu que aquest taller es pugui fer a molts altres hospitals d’Espanya, sempre coordinat pels reumatòlegs Heredia i Nuño.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU