• Inici
  • Taller de memòria i hàbits saludables al CAP la Torrassa

Taller de memòria i hàbits saludables al CAP la Torrassa

08de maig

  • 08/05/2017

El CAP la Torrassa ha organitzat un taller amb la finalitat de treballar l’estimulació cognitiva per prevenir problemes de memòria. El taller està adreçat a persones de més de 65 anys, que sàpiguen llegir i escriure, i que estiguin interessades en treballar en la prevenció d’alteracions de la memòria.

Es tracta d’un programa de vuit sessions setmanals grupals de dues hores de durada que començarà el 8 de maig i acabarà el 26 de juny del 2017. Les sessions tindran lloc els dilluns de 11 a 13 hores.

Durant les sessions, es treballaran els següents punts:
–    Relacionar hàbits de vida i memòria treballant els dos conceptes de manera teòrica i practica.
–    Introduir l’exercici  físic  adequat  als participants.
–    Potenciar la sociabilitat del grup.

L’activitat és lliure i estarà organitzada per les infermeres:  Araceli Povedano, Maribel Muñoz i Sacri Gutiérrez. L’activitat es durà a terme a l’aula d’educació sanitària del CAP la Torrassa. Les persones interessades en participar hauran de contactar amb el seu equip sanitari de referència al centre.

Continguts de les sessions:

1. Presentació/Consulta de dubtes de la sessió anterior (10 minuts).

2. Contingut teòric sobre memòria i hàbits de vida saludable: alimentació, exercici físic , descans/insomni, depressió/ansietat, adherència  a tractaments, hàbits tòxics, recursos socials, etc. (20 minuts).

3. Exercicis d’estimulació cognitiva individuals i grupals (60 minuts).

4. Activitat  física: estiraments, exercicis d’equilibri per prevenir caigudes o mareig, exercicis de relaxació, etc. (20 minuts).

5. Repàs general de la sessió i valoració (10 minuts).

  • COMPARTIU