• Inici
  • Notícies
  • Al Consorci Sanitari Integral, compromesos amb la seguretat del pacient

Al Consorci Sanitari Integral, compromesos amb la seguretat del pacient

  • Divendres, 15 de setembre 2023

"Donem veu als pacients" és el lema del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2023.

El 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que enguany porta per eslògan Donem veu als pacients, en reconeixement del paper clau que els pacients, les famílies i els cuidadors exerceixen en la seguretat de l’assistència sanitària.

Al Consorci Sanitari Integral creiem que és important que tots els professionals participin en la seguretat i cura del pacient, i també els mateixos pacients i els seus cuidadors. I és que, com diu el departament de Salut: “l’evidència demostra que quan els pacients són partícips en la seva cura, es produeixen beneficis significatius en seguretat i milloren els resultats de satisfacció i en la salut. Convertint-se en membres actius de l’equip d’assistència sanitària, els pacients poden contribuir a la seguretat en la seva cura i en el sistema d’assistència sanitària globalment”.

Amb motiu d’aquesta diada, durant la segona quinzena de setembre, tindrà lloc al Consorci tot un seguit d’activitats, tant per recollir informació sobre alguns temes clau en seguretat del pacient, com per destacar-ne la importància. Durant aquest dies encetarem diverses campanyes de comunicació internes i externes al voltant de temes importants de seguretat del pacient.

Se celebra el 17 de setembre aquest dia mundial perquè es va establir així l’any 2019, a la 72a Assemblea de Salut Mundial, que va tenir lloc a Ginebra. Els objectius de la diada són augmentar la consciència pública i el compromís, magnificar la comprensió global i treballar en pro de la solidaritat global i l’acció dels estats membres per incrementar la seguretat del pacient i reduir-ne els danys.

  • COMPARTIU