• Inici
  • Notícies
  • Participem en l’exposició “La mirada dels nostres infants”, al districte 2 de l’Hospitalet de Llobregat

Participem en l’exposició “La mirada dels nostres infants”, al districte 2 de l’Hospitalet de Llobregat

  • CAP Collblanc - CAP la Torrassa
  • Dijous, 20 de juny 2024

Exposició dels treballs de l'alumnat

El CAP Collblanc i el CAP la Torrassa participen en la coordinació i recollida de dibuixos.

Des del Procés Comunitari Intercultural (PCI) de l’Hospitalet de Llobregat, del qual formen part el CAP Collblanc i el CAP la Torrassa com a membres, s’ha promogut una activitat amb els infants del districte per iniciar nous cicles amb accions que ajudin a millorar la qualitat de vida dels veïns i de les veïnes.

Fa 10 anys, el Districte 2 de l’Hospitalet de Llobregat va viure un punt d’inflexió per a les seves diferents comunitats quan es va iniciar el PCI. Ara aquest procés es troba en fase de celebració i diagnòstic.

En aquest diagnòstic es vol incloure el major número de perspectives presents al barri, per això s’ha treballat juntament amb les escoles del districte per incloure la mirada dels nens i nenes del barri.

Per això, des del PCI es va demanar als infants de diferents escoles del territori que representessin en un dibuix allò que els agrada del barri i allò que no els agrada. Un primer resultat d’aquesta acció ha estat l’exposició que hi ha a l’aula sanitària del CAP Collblanc, amb 116 dibuixos d’infants de 1r, 2n, 3r, 4t i 6é de primària de l’Escola Charly Rivel.

Posteriorment els treballs dels alumnes, d’aquest i d’altres centres, s’analitzaran en el conjunt de membres del PCI i es plasmaran en un informe.

De la primera impressió sobre els dibuixos es desprèn que no importa la diversitat cultural que hi ha a les aules quan es tracta d’identificar allò que no els agrada als infants: la brutícia i la inseguretat que es viu al barri són els dos elements que més es repeteixen.

L’altra cara de la moneda, més amable, mostra que als infants els agrada els edificis emblemàtics del barri, les zones verdes disponibles i la alegria que transmet la gent que viu al barri.

La intenció és que més endavant hi hagi una exposició de dibuixos, oberta a la ciutadania, i es farà un retorn als i les alumnes que han participat sobre l’impacte que han suposat els seus dibuixos.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU