• Inici
  • Notícies
  • Comunicat de premsa sobre el ciberatac a centres sanitaris

Comunicat de premsa sobre el ciberatac a centres sanitaris

  • Dimarts, 11 d’octubre 2022

Els centres sanitaris (atenció primària, sociosanitari i hospitals) del Consorci Sanitari Integral (CSI) han recuperat gran part dels sistemes d'informació que es van veure compromesos arran del ciberatac de ransomware que es va produir la matinada de dijous a divendres.

El desplegament de pla de seguretat des de fa 2 anys per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya junt amb el Departament de Salut ha permès contenir l'abast de l'incident i mantenir l'activitat assistencial en les àrees afectades. Es tracta, per exemple, de l'establiment d'un pla de contingència que, amb algunes excepcions, ha permès mantenir l'assistència sanitària; de serveis de còpia en el núvol que permet restaurar la informació; o de mesures per limitar l'accés als sistemes i el moviment dins d'aquests.

Per la seva banda, el CSI treballa activament en la restauració dels serveis i com a part del pla de contingència, el CTTI ja ha instal·lat programari proporcionat per l'Agència a 3.000 ordinadors del Consorci per evitar un nou incident, pràcticament tots els ordinaradors; i també ha facilitat nous dispositius destinats a garantir el servei assistencial als Centres d'Atenció Primària.

A més de les tasques per recuperar l'activitat total, la investigació per esclarir els fets continua en marxa i ja s'ha fet la notificació als òrgans implicats.

En cada incident s'analitza la situació i s'identifiquen les accions de millora; en aquest sentit els plans de protecció de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya acordats amb Salut es continuaran desplegant, i en alguns casos s'avançaran.

Salut vol agrair el gran esforç dels professionals de l'Agència i el Departament i tot el personal sanitari que han respost de forma ràpida, excel·lent i eficient davant aquesta situació. Gràcies a la seva implicació, han continuat donant assistència mentre se solucionava l'incident.

(actualitzada 10/10/2022)

  • COMPARTIU