• Inici
  • Notícies
  • El Consorci participarà en el Congrés Internacional de Promoció de la Salut

El Consorci participarà en el Congrés Internacional de Promoció de la Salut

  • Dilluns 07 d'abril 2014

El Consorci Sanitari Integral participarà en la 22a Conferència Internacional de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (Health Promotion Hospitals) els dies 23, 24 i 25 d’abril.

Al congrés, que té lloc a Barcelona, està previst que assisteixin prop de 900 experts en la promoció de la salut d’arreu del món. L’organització corre a càrrec de la Xarxa Catalana d’Hospitals i Serveis Promotors de la Salut, de la qual el Consorci Sanitari Integral en forma part pràcticament des de la seva creació l’any 2008.

La conferència donarà a conèixer les principals novetats en temes com l’alfabetització en salut (Health literacy); la millora de la comunicació entre professionals sanitaris i pacients, que comporta la reducció d’ingressos hospitalaris i, general, beneficia la salut del pacient; o la cultura de la cooperació entre estaments de salut, educació o noves tecnologies per millorar la salut de la societat.

Programa

La promoció de la salut té com a objectiu incrementar la salut de la població, a través de la introducció d’hàbits i estils de vida saludables. Per aconseguir-ho treballa en la millora dels coneixements sobre bones pràctiques en salut personal i col·lectiva; la millora de la comunicació entre els professionals sanitaris i els pacients i familiars; la millora i la protecció del medi ambient; la promoció de la salut en els llocs de treball i l’orientació dels centres sanitaris cap al servei de la promoció de la salut en grups més vulnerables: infants, adolescents, gent gran o població amb risc d’exclusió social.

  • COMPARTIU