• Inici
  • Notícies
  • Els responsables del projecte eCare del CSI viatgen a Alemanya per veure els prototips

Els responsables del projecte eCare del CSI viatgen a Alemanya per veure els prototips

  • Dijous, 13 d’abril 2023
Ferran Aymerich i Marta Cárdenas

Ferran Aymerich i Marta Cárdenas

Es tracta dels quatre projectes seleccionats el 2022

El passat 28 i 29 de març, Marta Cárdenas, metge de família del CAP Sagrada Família i Ferran Aymerich, director de transformació i salut digital, van assistir a la reunió presencial del consorci eCare per a la demostració de prototips a Alemanya, en el Centre d’Innovació en Medicina Digital de l’Hospital Universitari RWTH d’Aquisgrà; on van participar en tasques de co-creació i en l’avaluació dels quatre prototips que participen en aquesta fase.

El projecte eCare es troba en la fase 2 de Desenvolupament de prototips des del 15 de juliol de 2022, quan els quatre compradors d’eCare, que representen a proveïdors d’atenció mèdica d’Itàlia, Alemanya i Espanya van seleccionar quatre de les vuit propostes.

Ara, durant aquesta segona fase, els proveïdors han anat avançant en el desenvolupament dels prototips de les solucions proposades tot verificant que les característiques principals dels prototips compleixin amb els requisits funcionals i de rendiment esperats. En aquesta fase estan participant professionals de la salut, adults majors i els seus familiars, retroalimentant el prototip, per assegurar que la solució estigui centrada en l’usuari.

Després de l’avaluació que seguirà al final d’aquesta fase, s’oferirà als dos millors prototips la possibilitat de continuar amb les proves de concepte en els llocs dels compradors durant la fase 3.

Quins són els quatre projectes?

1. Foundation for Research and Technology Hellas (FORTH) en consorci amb Uni Systems Information Technology Systems. (Grècia).

BONVITA va més enllà de l’estat de l’art, oferint una plataforma tecnològica holística, integrant tots els components que són essencials per al cribratge eficaç, la prevenció i la gestió de la fragilitat i la prefragilitat, donant suport a les vies integrades tot desen-volupant l’intercanvi de coneixements. A més, és capaç de recolzar en la pràctica els plans de cures compartides que involucren a diverses parts interessades.

2. TELEVES en consorci amb la Fundació per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital Universitari de Getafe, MG Biomed SL i la Universitat Politècnica de Madrid. (Espanya).

La solució que proposen es basa en un conjunt de tecnologies que comprèn un subsistema de monitoratge per al cribratge i el seguiment, un model d’atenció als adults majors digitalitzat i un assistent virtual per a la realització d’intervencions preventives, terapèutiques i educatives.

3. Bilbest Bilişim Sağlık Eğitim Dış Ticaret veu Sant. Ltd. Şti en consorci amb Estudis Mega SL i Zadig SRL. (Turquia, Espanya i Itàlia).

SmartFOR oferirà un sistema de gestió de l’atenció disruptiu, innovador i integral impulsat per intel·ligència artificial per proporcionar solucions terapèutiques personalitzades i intervencions d’atenció precoç en el seguiment, la predicció i la prevenció de la fragilitat i els símptomes relacionats amb la fragilitat en els adults majors.

4. Evidenze (anteriorment Pulso) en consorci amb Atenzia. (Espanya).

SOFI inclourà diferents eines per detectar la fragilitat i la prefragilitat en els adults majors. Aquestes tecnologies faran que la solució sigui capaç de proporcionar als professionals una eina per examinar als adults majors i identificar a aquells que podrien tenir fragilitat o prefragilitat, no sols des del punt de vista clínic, físic i psicològic, sinó també des d’una perspectiva socioeconòmica.

La fragilitat és un estat relacionat amb l’edat que afecta 1 de cada 4 adults majors de 85 anys a Europa. Malgrat que la longevitat és un dels majors assoliments de les societats modernes, la qualitat de vida dels adults majors en els seus últims anys pot ser pitjor a causa de la fragilitat i a les malalties cròniques. És per això que eCare busca solucions digitals per a la prevenció i la gestió integral de la fragilitat. L’objectiu és fomentar la vida independent, el benestar i alleujar la pressió pressupostària dels serveis assistencials.

En el segle XXI ja no es tracta de viure més, sinó de viure més i millor. L’envelliment ha de ser saludable, actiu i més tecnològicament connectat que mai.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU