• Inici
  • Notícies
  • L'Hospital General de l?Hospitalet obre una nova unitat d'hospitalització que permetrà ampliar l?assistència a pacients crònics complexos

L’Hospital General de l?Hospitalet obre una nova unitat d’hospitalització que permetrà ampliar l?assistència a pacients crònics complexos

  • Dilluns, 5 de març 2018

L’Hospital General de l’Hospitalet ha dut a terme una reordenació i condicionament dels seus espais que ha permès augmentar la capacitat del centre en 30 llits d’hospitalització convencional i incrementar en 670 les altes hospitalàries anuals.

Amb la reforma, s’ha creat una nova àrea per a l’atenció del pacient crònic complex, el perfil del qual és el d’una persona amb pluripatologia (amb més d’una malaltia) i amb la necessitat de suport funcional, que ingressa al centre per a l’atenció de les descompensacions de les seves malalties. Aquestes són principalment cardiorrespiratòries, com la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i la insuficiència cardíaca.

La reordenació de l’espai i l’activitat permetrà l’ingrés més ràpid i fluid dels pacients amb aquest perfil que accedeixen des del Servei d’Urgències del centre i des de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i fer un abordatge integral del pacient crònic complex mitjançant un equip de professionals sanitaris multidisciplinari (Medicina, Infermeria, Treball Social, Rehabilitació, etc.). Això aporta un benefici extra per aquest tipus de pacient, ja que ajuda a evitar el desenvolupament ràpid de síndromes geriàtrics, com la desorientació o les úlceres.

La nova organització ha afectat a diferents espais i ha suposat la modernització i obertura d’una unitat d’hospitalització a la tercera planta de l’Hospital General de l’Hospitalet. Aquesta unitat disposa de 13 habitacions dobles i quatre individuals. També té una àrea d’espera per a acompanyants i una sala de pacients donats d’alta per a l’espera de transport. Les obres han durat quatre mesos i s’han fet sobre una àrea de 626 metres quadrats útils. La inversió d’obra ha estat de 315.000 euros i l’equipament, de 103.000 euros.

  • COMPARTIU