• Inici
  • Notícies
  • Nova acreditació per formar metges especialistes en Radiodiagnòstic

Nova acreditació per formar metges especialistes en Radiodiagnòstic

  • Divendres, 27 de gener 2023

Una representació de l'equip de Radiodiagnòstic del Consorci amb la cap d'estudis.

L’oferta en formació sanitària especialitzada continua creixent.

El Consorci oferirà una plaça de metge/ssa intern resident d’aquesta especialitat a partir de la propera convocatòria.

El Consorci Sanitari Integral ha obtingut l’acreditació del Ministerio de Sanidad com a Unitat Docent de Radiodiagnòstic. Això vol dir que a partir del proper període formatiu podrà oferir una plaça de resident d’aquesta especialitat.

Per a Jordi Català, cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge, l’acreditació és un fet molt important pel servei per diferents motius: “tenim l’oportunitat de formar especialistes que després es poden quedar treballant amb nosaltres, cosa que és important per la dificultat per trobar professionals de la nostra especialitat. Així mateix, hi podran venir metges que estan en procés d’homologació del títol de l’especialitat i que, per completar la seva formació, ho han de fer en un centre acreditat. Fins ara, rotaven pel servei residents d’altres especialitats i ara en tindrem de propis, amb la qual cosa optimitzarem la capacitat docent dels nostres radiòlegs amb el gran volum, diversitat i complexitat de patologia que atenen els nostres centres”.

Amb aquesta ja són 13 les especialitats acreditades per a la formació sanitària especialitzada. El Consorci Sanitari Integral té la capacitat de formar metges especialistes en Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia General i Aparell Digestiu, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Geriatria, Medicina Interna, Aparell Digestiu, Obstetrícia i Ginecologia, Medicina Intensiva i Medicina Familiar i Comunitària; i infermeres especialistes en Infermeria Obstetrico-ginecològica i en Infermeria Geriatria.

D’altra banda, el Consorci està acreditat com a dispositiu docent de les unitats docents multiprofessionals d’Atenció Familiar i Comunitària de Costa Ponent (Metropolitana Sud)-ICS i de Barcelona Ciutat-ICS, amb més de 20 places a l’any de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària.

Segons Gemma Férriz, cap d’estudis, “un dels objectius del Consorci és continuar creixent en l’oferta docent i participar en la formació dels futurs especialistes sanitaris i així generar i retenint talent”.

  • COMPARTIU