• Inici
  • Notícies
  • Nova sessió sobre la malaltia pulmonar obstructiva crònica i l?exercici físic a l?Hospital Dos de Maig

Nova sessió sobre la malaltia pulmonar obstructiva crònica i l?exercici físic a l?Hospital Dos de Maig

  • Dimecres, 22 de juny 2011

Avui s’ha celebrat la segona Aula Respira: malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i l’activitat física, organitzada pel Servei de Pneumologia i el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Dos de Maig. La MPOC és una malaltia que afecta el 10% de la població entre els 40 i 80 anys a Espanya (estudi EPI-SCAN).

Es tracta d’una activitat adreçada a usuaris amb MPOC, familiars i cuidadors. La sessió ha consistit en una xerrada en la qual han participat Alejandra Marín, pneumòloga de l’hospital, Cristina Martínez, metgessa rehabilitadora del centre, i Lourdes Patiño, fisioterapeuta. S’ha projectat un vídeo del dia a dia d’algunes persones amb la malaltia i s’ha obert un debat per plantejar qüestions, consultar dubtes o compartir experiències. Tot això amb la finalitat de millorar l’accessibilitat als professionals sanitaris i proporcionar a l’usuari eines perquè no se senti aïllat a causa de la seva malaltia.

Aquesta és la segona Aula Respira que se celebra a l’Hospital Dos de Maig amb diferents continguts sobre les malalties respiratòries. Les Aules Respira són una iniciativa de la SEPAR, que es desenvolupa en col·laboració amb els centres que s’hi adhereixen. Es tracta d’un espai de formació i intercanvi entre els especialistes de malalties respiratòries i els usuaris, familiars i cuidadors. La seva finalitat és informar, orientar i resoldre els dubtes sobre malalties respiratòries i també promoure sessions formatives de prevenció.

  • COMPARTIU